marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

članki

Z mobilnimi napravami spletne medije spremlja že 38% slovenske internetne populacije


15.08.2014
Objavil: Dare Gliha

Z mobilnimi napravami je do slovenskih spletnih medijev v letošnjem juniju dostopalo že 38 odstotkov celotne slovenske internetne populacije. To pomeni, da se je dostop do slovenskih spletnih medijev prek mobilnih naprav v enem letu povečal za 153 odstotkov, kaže iPROM-ova raziskava tehnoloških značilnosti slovenskih uporabnikov interneta.

V enakem obdobju lani je do slovenskih spletnih medijev s pomočjo mobilnih naprav dostopalo 15 odstotkov slovenske internetne populacije.

Iz celotnega vzorca uporabnikov slovenskih spletnih medijev je danes 38 odstotkov takih, ki za dostop do interneta uporabljajo tablični računalnik ali mobilni telefon, ugotavlja iPROM-ova raziskava tehnoloških značilnosti slovenskih uporabnikov interneta.

V iPROM-u še ugotavljajo, da uporabniki interneta, ki uporabljajo stacionarne računalnike (t. i. »desktop« uporabniki), na internetu v povprečju v enem mesecu pregledajo trikrat več spletnih dokumentov kot uporabniki mobilnih telefonov in dvakrat več dokumentov kot uporabniki tabličnih računalnikov. Med mobilnimi napravami tablični računalniki predstavljajo že 35 odstotkov vseh mobilnih naprav, s katerimi uporabniki dostopajo do slovenskih spletnih medijev.

Metodološki podatki

Analiza je bila izvedena z rešitvijo za upravljanje poslovnih procesov na področju trgovanja z oglasnim prostorom v digitalnih medijih, iPROM AD Server, junija 2014 na populaciji 1,36 milijona slovenskih uporabnikov digitalnih medijev, ki so po standardu IAB opravili 2,2 milijardi meritvenih zahtevkov.

iPROM prek mobilnih naprav mesečno dosega več kot pol milijona slovenskih uporabnikov

iPROM Mobile je oglaševalska platforma z največjim dosegom uporabnikov mobilnih naprav v Sloveniji. iPROM z rešitvijo, ki prek mobilnih naprav mesečno dosega več kot pol milijona slovenskih uporabnikov, naročnikom zagotavlja eno vstopno točko za standardizirano in avtomatizirano obvladovanje vseh oblik oglaševanja na mobilnih napravah.

iPROM Mobile je napreden in aplikativno povezan sistem z mobilnimi mediji, s ponudniki mobilnih aplikacij in z drugimi sistemi za mobilno oglaševanje. iPROM-ova rešitev v oblaku omogoča napredno trgovanje z dosegom uporabnikov v ciljnih skupinah glede na ponudbo in povpraševanje po oglasnem inventarju v realnem času.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki