marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Imate mobilnik, poiščite WC


12.12.2007
Objavil: Borut Groboljšek

Imate mobilnik? Londonski SatLav obljublja, da vam bo našel WC. Nova storitev londončanom obljublja, da jim nikoli ne bo potrebno dolgo časa iskati stranišče. Westminsterski mestni svet, ki vključuje londonski Oxfrod Street, West End, Big Ben in parlament, je zagnal SatLav – storitev, ki išče WC za uporabnike mobilnikov.

Turisti, nakupovalci in ostali obiskovalci teh predelov lahko sedaj pošljejo SMS s ključno besedo »toilet« in v povratnem sporočilu dobijo naslov najbližjega javnega WC-ja. Sistem, ki pokriva 40 javnih stranišč, določi lokacijo pošiljatelja z merjenjem jakosti signala. Storitev stane okrog 35 centov, večina WC pa je brezplačnih.

Svetniki upajo, da bo ta storitev odvrnila ljudi, da bi urinirali po ulicah, saj naj bi na ulicah Westmistersa vsako leto končalo kar 45 tisoč litrov urina. Podjetja kot so Vindigo Inc. v ZDA že ponujajo podobne storitve, SatLav pa naj bi bil prvi britanski iskalnik WC-jev, ki bazira na SMS.
»Je prva popolnoma nadzorovana storitev, za katero vemo,« pravi Richard Chisnell, direktor British Toilet Association. »Hvala bogu, za Westminsterske javne WC-je«.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki