marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Se Xiaomi za razvoj avtomobilov zanaša na BAIC?


05.09.2022
Objavil: Dare Gliha

Bloomberg poroča, da se Xiaomi pogovarja s podjetjem Beijing Automotive Group Co (BAIC Group), da bi slednje izdelovalo električne avtomobile pod skupno blagovno znamko Xiaomi.

Partnerstvo bi družbi Xiaomi omogočilo, da doseže svoj cilj proizvodnje električnih avtomobilov do leta 2024. Partnerstvo bi se lahko izkazalo za potrebno zaradi ovir, ki jih predstavljajo regulativne ovire, ki so ovirale njihov avtomobilski projekt.

To domnevno partnerstvo bi lahko delovalo na več načinov. Xiaomi bi lahko kupil delež v pekinški tovarni Hyundai No. 2, ki sta jo BAIC in Hyundai odprla leta 2002. Tovarna potrebuje več naložb, da bi lahko proizvajala električne avtomobile, vendar bi lahko delovala na način make-do, saj ima licenco za proizvodnjo avtomobilov na Kitajskem.

Če bo takšen projekt EV izveden, bo avtomobile izdelovala družba BAIC BluePark New Energy Technology, ki je BAIC-ova enota za EV, pod skupno blagovno znamko pa jih bo izdeloval Xiaomi. Xiaomi je v naslednjem desetletju obljubil 10 milijard dolarjev s ciljem, da bo do leta 2024 začel množično proizvajati lastne avtomobile.

Niti Xiaomi niti BAIC poročila še nista komentirala.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki