marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaKuo: iPhone 15 Pro Max bo postal Ultra
23.09.2022

Čeprav je bila serija iPhone 14 šele predstavljena, pa se že pojavljajo govorice o naslednikih. In nekaj zanimivih govoric z nami že delita priljubljena analitika za jabolčne izdelke, Ming Chi Kuo in Mark Gurman.

slikaNapovedana različica USB4 2.0, ki omogoča pasovno širino 80 Gb/s
21.09.2022

Skupina USB Promoter Group je objavila nov standard USB4 različice 2.0, ki omogoča hitrosti prenosa do 80 Gb/s, kar je dvakrat več kot prejšnja različica istega protokola.

slikaRazvijalci za Android se lahko prijavijo na pilotni projekt zaračunavanja v Google Play
19.09.2022

Google je začel nov pilotni projekt, ki razvijalcem aplikacij za Android omogoča sprejemanje plačil z lastnimi sistemi zaračunavanja. Razvijalci po vsem svetu se lahko sedaj prijavijo na program, imenovan "User Choice Billing", ki bi strankam omogočil izbiro med zaračunavanjem prek storitve Google Play ali prek sistema, ki ga izberejo uporabniki aplikacije.

slikaTrgovina mobilnih aplikacij AppGallery dobitnica prestižne nagrade
16.09.2022

Priznana medijska hiša Newsweek je na berlinskem sejmu zabavne elektronike IFA 2022 Huaweievo trgovino za mobilne aplikacije AppGallery imenovala za »vzhajajočo zvezdo«.

slikaEU želi, da bi bile mobilne naprave trajnejše in lažje popravljive
14.09.2022

Evropska komisija bo v novem osnutku predloga preučila možnost, da bi proizvajalce pametnih telefonov in tabličnih računalnikov prisilila, da svoje naprave naredijo vzdržljivejše in lažje zamenljive. Cilj tega predloga je omejiti e-odpadke, in če bo sprejet, bo po besedah komisije zmanjšal količino odpadnega ogljika, ki je enakovredna 5 milijonom avtomobilov na cestah.

članki

Se Xiaomi za razvoj avtomobilov zanaša na BAIC?


05.09.2022
Objavil: Dare Gliha

Bloomberg poroča, da se Xiaomi pogovarja s podjetjem Beijing Automotive Group Co (BAIC Group), da bi slednje izdelovalo električne avtomobile pod skupno blagovno znamko Xiaomi.

Partnerstvo bi družbi Xiaomi omogočilo, da doseže svoj cilj proizvodnje električnih avtomobilov do leta 2024. Partnerstvo bi se lahko izkazalo za potrebno zaradi ovir, ki jih predstavljajo regulativne ovire, ki so ovirale njihov avtomobilski projekt.

To domnevno partnerstvo bi lahko delovalo na več načinov. Xiaomi bi lahko kupil delež v pekinški tovarni Hyundai No. 2, ki sta jo BAIC in Hyundai odprla leta 2002. Tovarna potrebuje več naložb, da bi lahko proizvajala električne avtomobile, vendar bi lahko delovala na način make-do, saj ima licenco za proizvodnjo avtomobilov na Kitajskem.

Če bo takšen projekt EV izveden, bo avtomobile izdelovala družba BAIC BluePark New Energy Technology, ki je BAIC-ova enota za EV, pod skupno blagovno znamko pa jih bo izdeloval Xiaomi. Xiaomi je v naslednjem desetletju obljubil 10 milijard dolarjev s ciljem, da bo do leta 2024 začel množično proizvajati lastne avtomobile.

Niti Xiaomi niti BAIC poročila še nista komentirala.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki