marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Pošiljke telefonov Xiaomi so se v drugem četrtletju zmanjšale za 15,8 %


08.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je objavil svoje četrtletno finančno poročilo in številke za obdobje drugega četrtletja 2023 niso videti dobro. Skupni prihodki so se zmanjšali za 4 %, pri čemer je glavno vlogo pri nižji številki imelo poslovanje s pametnimi telefoni. Med aprilom in junijem 2023 je Xiaomi prodal 15,8 % manj naprav v primerjavi z lanskim obdobjem.

Družba je za slabši rezultat navedla še vedno šibko povpraševanje na svetovnem trgu. V trimesečnem obdobju je Xiaomi dobavil 32,9 milijona telefonov (v primerjavi z 39,1 milijona v prejšnjem letu), skupni prihodki pa so znašali 36,5 milijarde CNY (nekaj več kot 5 milijard USD).

Izračuni so pokazali, da se je povprečna prodajna cena pametnega telefona Xiaomi rahlo zvišala s 1.081,70 CNY (148,80 USD) na 1.112,20 CNY (154,37 USD), predvsem zaradi povečanega ASP na Kitajskem.

Xiaomi ima še vedno nekaj razlogov za veselje - obdržal je tretje mesto na svetu kot proizvajalec in ostal drugi v dveh glavnih regijah - v Evropi in na Bližnjem vzhodu. Med aprilom in junijem so se pošiljke pametnih telefonov v 51 državah uvrstile med prve tri, na še desetih trgih pa so ostale med prvimi petimi.

Mesečni aktivni uporabniki so dosegli 606 milijonov, kar pomeni 10,8-odstotno letno povečanje, kar je bil prav tako nov rekord za podjetje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki