marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Pošiljke telefonov Xiaomi so se v drugem četrtletju zmanjšale za 15,8 %


08.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je objavil svoje četrtletno finančno poročilo in številke za obdobje drugega četrtletja 2023 niso videti dobro. Skupni prihodki so se zmanjšali za 4 %, pri čemer je glavno vlogo pri nižji številki imelo poslovanje s pametnimi telefoni. Med aprilom in junijem 2023 je Xiaomi prodal 15,8 % manj naprav v primerjavi z lanskim obdobjem.

Družba je za slabši rezultat navedla še vedno šibko povpraševanje na svetovnem trgu. V trimesečnem obdobju je Xiaomi dobavil 32,9 milijona telefonov (v primerjavi z 39,1 milijona v prejšnjem letu), skupni prihodki pa so znašali 36,5 milijarde CNY (nekaj več kot 5 milijard USD).

Izračuni so pokazali, da se je povprečna prodajna cena pametnega telefona Xiaomi rahlo zvišala s 1.081,70 CNY (148,80 USD) na 1.112,20 CNY (154,37 USD), predvsem zaradi povečanega ASP na Kitajskem.

Xiaomi ima še vedno nekaj razlogov za veselje - obdržal je tretje mesto na svetu kot proizvajalec in ostal drugi v dveh glavnih regijah - v Evropi in na Bližnjem vzhodu. Med aprilom in junijem so se pošiljke pametnih telefonov v 51 državah uvrstile med prve tri, na še desetih trgih pa so ostale med prvimi petimi.

Mesečni aktivni uporabniki so dosegli 606 milijonov, kar pomeni 10,8-odstotno letno povečanje, kar je bil prav tako nov rekord za podjetje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki