marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Xiaomi v prvem četrtletju prodal 30 milijonov telefonov


05.06.2023
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je objavil svoje finančno poročilo za prvo četrtletje 2023. Številke so za kitajskega proizvajalca obetavne. Podjetje je imelo med januarjem in marcem 2023 594,8 milijona mesečnih aktivnih uporabnikov, do objave poročila pa mu je uspelo doseči mejnik 600 milijonov.

Poslovanje s pametnimi telefoni je doseglo 35 milijard CNY (nekaj manj kot 5 milijard dolarjev) prihodkov, dobavljenih pa je bilo 30,4 milijona naprav. ASP je znašal 1.152 CNY (163 USD) in se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem povečal za 2,7 %.

Xiaomi je bil v prvem četrtletju 2023 na tretjem mestu z 11,3-odstotnim tržnim deležem, vendar sta prvaka Apple in Samsung med januarjem in marcem dobavila skoraj po dvakrat več telefonov.

Na domačem trgu je podjetje v primerjavi s prejšnjim četrtletjem izboljšalo število prodanih enot za 22,2 %, vendar ga je podjetje vivo uspelo prehiteti, kar je Xiaomija potisnilo na četrto mesto. Apple je v tem obdobju prvi, Oppo pa drugi.

Skupni prihodki so znašali 59,5 milijarde CNY (8,43 milijarde USD), prilagojeni čisti dobiček pa 3,2 milijarde CNY (450 milijonov USD), vendar če vključimo stroške, povezane s poslovanjem s pametnimi električnimi vozili, je bila številka dejansko 1,1 milijarde CNY (150 milijonov USD).

Xiaomi je podjetje, ki vlaga tudi v AIoT - število povezanih naprav se je povečalo na 618 milijonov, pri čemer ima 12,3 milijona uporabnikov 5 ali več takih naprav. Prihodki od pametnih velikih gospodinjskih aparatov, kot so hladilniki, klimatske naprave in pralni stroji, so se medletno povečali za 60 %. Dobavljenih je bilo 2,8 milijona televizorjev, s čimer se je Xiaomi uvrstil med pet najboljših podjetij na področju pametnih televizorjev.

Ob tem so v podjetju še povedali, da načrtujejo zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za vsaj 70 % do leta 2030 in 98 % do leta 2040, s čimer so si zastavili pot do doseganja neto ničelnih emisij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki