marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHONOR v Parizu predstavil novo serijo HONOR 200
17.06.2024

HONOR je premierno za Evropo predstavil serijo HONOR 200 na ikoničnem pariškem mestu Hipódromo de París-Longchamp. Na dogodku, ki se ga je udeležilo več kot 800 predstavnikov medijev in partnerjev iz vse Evrope, so gostje imeli priložnost iz prve roke preizkusiti zmogljivosti prek interaktivnih con doživetij in pop-up portretnih studiev, ki jih je zagotovil Studio Harcourt.

slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

članki

Xiaomi v prvem četrtletju prodal 30 milijonov telefonov


05.06.2023
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je objavil svoje finančno poročilo za prvo četrtletje 2023. Številke so za kitajskega proizvajalca obetavne. Podjetje je imelo med januarjem in marcem 2023 594,8 milijona mesečnih aktivnih uporabnikov, do objave poročila pa mu je uspelo doseči mejnik 600 milijonov.

Poslovanje s pametnimi telefoni je doseglo 35 milijard CNY (nekaj manj kot 5 milijard dolarjev) prihodkov, dobavljenih pa je bilo 30,4 milijona naprav. ASP je znašal 1.152 CNY (163 USD) in se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem povečal za 2,7 %.

Xiaomi je bil v prvem četrtletju 2023 na tretjem mestu z 11,3-odstotnim tržnim deležem, vendar sta prvaka Apple in Samsung med januarjem in marcem dobavila skoraj po dvakrat več telefonov.

Na domačem trgu je podjetje v primerjavi s prejšnjim četrtletjem izboljšalo število prodanih enot za 22,2 %, vendar ga je podjetje vivo uspelo prehiteti, kar je Xiaomija potisnilo na četrto mesto. Apple je v tem obdobju prvi, Oppo pa drugi.

Skupni prihodki so znašali 59,5 milijarde CNY (8,43 milijarde USD), prilagojeni čisti dobiček pa 3,2 milijarde CNY (450 milijonov USD), vendar če vključimo stroške, povezane s poslovanjem s pametnimi električnimi vozili, je bila številka dejansko 1,1 milijarde CNY (150 milijonov USD).

Xiaomi je podjetje, ki vlaga tudi v AIoT - število povezanih naprav se je povečalo na 618 milijonov, pri čemer ima 12,3 milijona uporabnikov 5 ali več takih naprav. Prihodki od pametnih velikih gospodinjskih aparatov, kot so hladilniki, klimatske naprave in pralni stroji, so se medletno povečali za 60 %. Dobavljenih je bilo 2,8 milijona televizorjev, s čimer se je Xiaomi uvrstil med pet najboljših podjetij na področju pametnih televizorjev.

Ob tem so v podjetju še povedali, da načrtujejo zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za vsaj 70 % do leta 2030 in 98 % do leta 2040, s čimer so si zastavili pot do doseganja neto ničelnih emisij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki