marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

Xiaomi v prvem četrtletju prodal 30 milijonov telefonov


05.06.2023
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je objavil svoje finančno poročilo za prvo četrtletje 2023. Številke so za kitajskega proizvajalca obetavne. Podjetje je imelo med januarjem in marcem 2023 594,8 milijona mesečnih aktivnih uporabnikov, do objave poročila pa mu je uspelo doseči mejnik 600 milijonov.

Poslovanje s pametnimi telefoni je doseglo 35 milijard CNY (nekaj manj kot 5 milijard dolarjev) prihodkov, dobavljenih pa je bilo 30,4 milijona naprav. ASP je znašal 1.152 CNY (163 USD) in se je v primerjavi s prejšnjim četrtletjem povečal za 2,7 %.

Xiaomi je bil v prvem četrtletju 2023 na tretjem mestu z 11,3-odstotnim tržnim deležem, vendar sta prvaka Apple in Samsung med januarjem in marcem dobavila skoraj po dvakrat več telefonov.

Na domačem trgu je podjetje v primerjavi s prejšnjim četrtletjem izboljšalo število prodanih enot za 22,2 %, vendar ga je podjetje vivo uspelo prehiteti, kar je Xiaomija potisnilo na četrto mesto. Apple je v tem obdobju prvi, Oppo pa drugi.

Skupni prihodki so znašali 59,5 milijarde CNY (8,43 milijarde USD), prilagojeni čisti dobiček pa 3,2 milijarde CNY (450 milijonov USD), vendar če vključimo stroške, povezane s poslovanjem s pametnimi električnimi vozili, je bila številka dejansko 1,1 milijarde CNY (150 milijonov USD).

Xiaomi je podjetje, ki vlaga tudi v AIoT - število povezanih naprav se je povečalo na 618 milijonov, pri čemer ima 12,3 milijona uporabnikov 5 ali več takih naprav. Prihodki od pametnih velikih gospodinjskih aparatov, kot so hladilniki, klimatske naprave in pralni stroji, so se medletno povečali za 60 %. Dobavljenih je bilo 2,8 milijona televizorjev, s čimer se je Xiaomi uvrstil med pet najboljših podjetij na področju pametnih televizorjev.

Ob tem so v podjetju še povedali, da načrtujejo zmanjšanje emisij toplogrednih plinov za vsaj 70 % do leta 2030 in 98 % do leta 2040, s čimer so si zastavili pot do doseganja neto ničelnih emisij.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki