marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Xiaomi prvič na vrhu med blagovnimi znamkami pametnih telefonov na stari celini in še naprej širi svoj vodilni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi


11.08.2021
Objavil: Thomas Bergant

Poročilo o svetovnem trgu pametnih telefonov v drugem letošnjem četrtletju, vodilnega podjetja za tržne raziskave Canalys, kaže, da se je Xiaomi s 17-odstotnim deležem in 83-odstotno medletno rastjo prodaje zavihtel tik pod vrh lestvice prodaje na svetovnem trgu.

Medtem je Xiaomi prvič postal tudi št. 1 med blagovnimi znamkami pametnih telefonov v Evropi in še naprej ostaja na prvem mestu v Srednji in Vzhodni Evropi.

Po podatkih Canalysa o pošiljkah pametnih telefonov za letošnje drugo četrtletje, se je Xiaomi prvič zavihtel na prvo mesto v Evropi z 28-odstotnim tržnim deležem in 70-odstotno letno rastjo, kar dokazuje hitro rast podjetja ter močan zagon v Evropi.Xiaomi je še naprej povečeval svoj vodilni položaj in se s precejšnjo prednostjo pred drugo uvrščenim, uvrstil na vrh lestvice v Srednji in Vzhodni Evropi s 36-odstotnim tržnim deležem ter 82-odstotno letno rastjo.
V regiji je Xiaomi zasedel prvo mesto v Rusiji, na Poljskem, v Ukrajini, Romuniji, na Češkem, v Belorusiji, na Hrvaškem, na Slovaškem in v Litvi. V Sloveniji je v drugem četrtletju zrasel za kar 352 odstotkov.

O družbi Xiaomi

Družba Xiaomi je bila ustanovljena aprila 2010, na hongkonško borzo pa je bila uvrščena 9. julija 2018 (1810.HK). Xiaomi je tehnološko podjetje, ki proizvaja pametne telefone in naprave povezane s spletno platformo Internet of Things (IoT).
Z enakovrednim poudarkom tako na inovacijah kot kakovosti Xiaomi nenehno zasleduje visokokakovostno uporabniško izkušnjo in operativno učinkovitost. Podjetje neomajno ustvarja vedno nove osupljive izdelke po dostopnih cenah, ki z inovativno tehnologijo izboljšujejo življenje širokim množicam ljudi.
Od druge četrtine letošnjega leta je Xiaomi druga največja znamka na svetovnem trgu pametnih telefonov. Podjetje je vzpostavilo tudi vodilno svetovno platformo AIoT (AI + IoT) na svetu, na katero je povezanih 351,1 milijona pametnih naprav, z izjemo pametnih telefonov in prenosnikov. Izdelki Xiaomi so prisotni v več kot 100 državah in regijah po vsem svetu. Avgusta 2021 se je podjetje tretjič zapored uvrstilo na lestvico najhitreje rastočih podjetij Fortune Global 500 in zasedlo 338. mesto, kar je 84 mest višje kot leto prej.
Xiaomi je sestavni del delniških indeksov Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index in Hang Seng China 50 Index.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki