marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Xiaomi prvič na vrhu med blagovnimi znamkami pametnih telefonov na stari celini in še naprej širi svoj vodilni položaj v Srednji in Vzhodni Evropi


11.08.2021
Objavil: Thomas Bergant

Poročilo o svetovnem trgu pametnih telefonov v drugem letošnjem četrtletju, vodilnega podjetja za tržne raziskave Canalys, kaže, da se je Xiaomi s 17-odstotnim deležem in 83-odstotno medletno rastjo prodaje zavihtel tik pod vrh lestvice prodaje na svetovnem trgu.

Medtem je Xiaomi prvič postal tudi št. 1 med blagovnimi znamkami pametnih telefonov v Evropi in še naprej ostaja na prvem mestu v Srednji in Vzhodni Evropi.

Po podatkih Canalysa o pošiljkah pametnih telefonov za letošnje drugo četrtletje, se je Xiaomi prvič zavihtel na prvo mesto v Evropi z 28-odstotnim tržnim deležem in 70-odstotno letno rastjo, kar dokazuje hitro rast podjetja ter močan zagon v Evropi.



Xiaomi je še naprej povečeval svoj vodilni položaj in se s precejšnjo prednostjo pred drugo uvrščenim, uvrstil na vrh lestvice v Srednji in Vzhodni Evropi s 36-odstotnim tržnim deležem ter 82-odstotno letno rastjo.
V regiji je Xiaomi zasedel prvo mesto v Rusiji, na Poljskem, v Ukrajini, Romuniji, na Češkem, v Belorusiji, na Hrvaškem, na Slovaškem in v Litvi. V Sloveniji je v drugem četrtletju zrasel za kar 352 odstotkov.

O družbi Xiaomi

Družba Xiaomi je bila ustanovljena aprila 2010, na hongkonško borzo pa je bila uvrščena 9. julija 2018 (1810.HK). Xiaomi je tehnološko podjetje, ki proizvaja pametne telefone in naprave povezane s spletno platformo Internet of Things (IoT).
Z enakovrednim poudarkom tako na inovacijah kot kakovosti Xiaomi nenehno zasleduje visokokakovostno uporabniško izkušnjo in operativno učinkovitost. Podjetje neomajno ustvarja vedno nove osupljive izdelke po dostopnih cenah, ki z inovativno tehnologijo izboljšujejo življenje širokim množicam ljudi.
Od druge četrtine letošnjega leta je Xiaomi druga največja znamka na svetovnem trgu pametnih telefonov. Podjetje je vzpostavilo tudi vodilno svetovno platformo AIoT (AI + IoT) na svetu, na katero je povezanih 351,1 milijona pametnih naprav, z izjemo pametnih telefonov in prenosnikov. Izdelki Xiaomi so prisotni v več kot 100 državah in regijah po vsem svetu. Avgusta 2021 se je podjetje tretjič zapored uvrstilo na lestvico najhitreje rastočih podjetij Fortune Global 500 in zasedlo 338. mesto, kar je 84 mest višje kot leto prej.
Xiaomi je sestavni del delniških indeksov Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index in Hang Seng China 50 Index.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki