marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

slikaNikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju
22.02.2021

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

članki

Xiaomi predstavil revolucionarno obliko polnjenja Mi Air Charge


01.02.2021
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je prejšnji teden predstavil tehnologijo Mi Air Charge, o kateri je sanjal že Nikola Tesla. Po navedbah podjetja gre za "tehnologijo oddaljenega polnjenja", ki lahko hkrati na daljavo napolni več naprav, tudi med uporabo, sprehodom ali celo na poti.

Podjetje je tehnologijo opisalo v zapisu na blogu. Glede na videno je naprava precej velika, skorajda kot miza v dnevni sobi, sposobna pa je brezžično napolniti pametni telefon z močjo 5 W. Za uporabo bodo mobilniki morali biti opremljeni z miniaturno antensko mrežo, ki bo sposobna tako oddaje kot sprejema. Pravzaprav bo mobilnik moral imeti 14 anten, ki bodo sposobne pretvoriti valovni signal, ki ga oddaja polnila naprava, signal pa se bo nato preko usmerniškega vezja pretvoril v električno energijo.

Trenutno lahko Xiaomijeva tehnologija oddaljenega polnjenja polni več naprav hkrati z močjo 5 W v radiju "nekaj metrov". Xiaomi še trdi trdi, da fizični predmeti ne zmanjšujejo učinkovitosti polnjenja. Xiaomi še navaja, da bo ta tehnologija sčasoma združljiva tudi s pametnimi urami, fitnes zapestnicami ter drugimi nosljivimi napravami.

Za sistem Mi Air Charge seveda niso podali nobenega uradnega datuma izdaje, ravno tako ni znano, ali bo ta tehnologija kadarkoli prišla na potrošniški trg. Vseeno pa se lahko predvideva, da bo ob morebitni predstavitvi cena zelo visoka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki