marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

Xiaomi začenja z ocenjevanjem ogljičnega odtisa svojih izdelkov


07.03.2023
Objavil: Dare Gliha

Xiaomi je objavil, da je izvedel analizo ogljičnega odtisa LCA (življenjskega cikla izdelka) na svojem najnovejšem paradnem konju med mobilnimi telefoni. To mu je uspelo v sodelovanju z zunanjo organizacijo za analize in certificiranje podatkov o ogljiku, kar je omogočilo vzpostavitev celovitega procesa in metodološkega modela za oceno ogljičnega odtisa pametnih telefonov.

Ta pristop vključuje meritve skupnih emisij toplogrednih plinov, od pridobivanja surovin do proizvodnje, distribucije, uporabe in morebitnega uničenja. Podrobneje, o ogljičnem odtisu pri Xiaomi 13 Pro Xiaomijeve meritve zajemajo oceno izpustov ogljika iz surovin, proizvodnje, nadaljnje distribucije in skladiščenja ter uničenja ob koncu življenjske dobe in so znašale 62,8 kg CO2e. Ta meritev je v skladu s standardom PAS2050, s čimer sta zagotovljeni točnost in verodostojnost podatkov.

»Te dragocene informacije nam pomagajo pri odločanju, saj dajemo prednost trajnosti v vsem, kar počnemo,« je dejal tiskovni predstavnik Xiaomija. »Pobuda nam je omogočila, da smo dosegli pomemben napredek pri zmanjševanju svojega ogljičnega odtisa in zagotavljanju, da imajo naši izdelki pozitiven vpliv na okolje. Ponosni smo, da nadaljujemo na tej poti v bolj trajnostno prihodnost.«

Xiaomi kot udeleženec Globalnega dogovora Združenih narodov (UNGC) podpira cilje trajnostnega razvoja (SDG), ki so jih določili Združeni narodi, in pripisuje velik pomen vključevanju trajnostnih ciljev, skladnih z njegovim poslovanjem in industrijo.

Trenutno Xiaomi nudi več kot 40 energetsko varčnih izdelkov in uporablja zasnovo One Paper Box za zmanjšanje embalaže do 40 %. Z uvedbo tega sistema za upravljanje ogljičnega odtisa Xiaomi naredi korak dlje v doseganju svojega cilja trajnosti in poudarja svojo zavezanost razvoju okolju prijaznih izdelkov, ki koristijo tako kupcem kot planetu.

Vsako zeleno dejanje je pomembno
Xiaomi razume in zagovarja svoj cilj spodbujanja univerzalnega razumevanja trajnostnega načina življenja in sodeluje pri prizadevanjih, kjer ima več ljudi po svetu ustrezne informacije o trajnostnem razvoju in življenjskem slogu v sožitju z naravo.

Danes se Xiaomi, poleg svoje zavezanosti k izboljšanju kakovosti podatkov o ogljičnem odtisu izdelkov in k razširitvi meritev ogljičnega odtisa izdelkov na več skupin izdelkov, zavzema tudi za ozaveščanje javnosti o trajnostnem življenju – skupaj z revijo National Geographic Magazine China.

»Naš status mlade globalne korporacije nam je vlil prepričanje, da opazna preobrazba izhaja iz ozaveščanja in sledenja postopnim korakom k spremembam.« Ustanovitelj, predsednik in izvršni direktor skupine Xiaomi je komentiral: »S tem sodelovanjem spodbujamo okoljsko ozaveščenost in posameznike k trajnostnim odločitvam pri nakupu izdelkov, odločanju za energetsko varčne alternative, izbiri bolj zelenega prevoza in izkoriščanju možnosti recikliranja.«

S skupnimi prizadevanji se ta pobuda opira na znanje in smernice znanstvenikov ter raziskovalcev National Geographica in zagotavlja izobraževalna orodja za motiviranje posameznikov in skupnosti, da razumejo učinke svojih življenjskih odločitev na planet ter odkrijejo načine za bolj trajnostno življenje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki