marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

Tudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP


01.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

Medtem ko zadnjih informacijah ni naveden proizvajalec novega 200 MP telefona, nekateri ugibajo, da gre za telefon Xiaomi, natančneje Redmi K50S Pro. Ali pa gre namesto tega za Xiaomi 12T Pro (verjetno gre za isti mobilnik z različnim poimenovanjem glede na regijo).

Senzor bo Samsungov ISOCELL HP1 ali ISOCELL HP3. Oba imata ločljivost 200 MP, razlika pa je v optičnem formatu in velikosti slikovnih pik - 1/1,22" in 0,64 µm oziroma 1/1,4" in 0,56 µm.

Motorola uporablja večji HP1, objavili pa so tudi že vzorec fotografije, ki prikazuje, kaj lahko senzor zmore z omogočenim združevanjem slikovnih pik 4 v 1 ( kar pa je še vedno fotografija s 50 MP). Ni še jasno, katero tipalo bo izbral Xiaomi, vendar pa glede na vrhunski čipovski nabor 8+ Gen 1 je bolj smiselno, da bi izbrali HP1.

Obstaja še ena večjih nejasnosti - ali bo Leica sodelovala pri tem telefonu ali ne? Za to informacijo bomo morali še malenkost počakati, ali na uradno objavo ali pa na nove govorice.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki