marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR kmalu na borzi
01.12.2023

HONOR, ki zadnja tri leta deluje samostojno, dosega hitro poslovno rast. Skupaj z nenehnim izboljševanjem korporativnega upravljanja je ta razvoj močno povečal splošno konkurenčnost in tržni položaj družbe.

slikaApple uporabnikom iPhona 14 omogoča dodatno leto brezplačne storitve SOS v sili
29.11.2023

Apple je ob napovedi serije telefonov iPhone 14 septembra lani obljubil dve leti brezplačne storitve SOS v sili prek satelita, zdaj pa jo brezplačno podaljšuje še za eno dodatno leto. Funkcija uporabnikom omogoča, da se obrnejo na pomoč v sili na območjih brez mobilnih povezav.

slikaQualcomm predstavil Snapdragon 7 Gen 3
27.11.2023

Qualcomm je s Snapdragonom 7 Gen 3 najavil svoj najnovejši čipovski nabor srednjega razreda serije 7 za mobilne naprave. Čeprav poimenovanje morda nakazuje, da gre za naslednika SD 7+ Gen 2 ali SD 7s Gen 2, se novi čip umešča med omenjena modela. Snapdragon 7 Gen 3 tako prinaša 15 % hitrejši procesor in 50 % zmogljivejši grafični procesor.

slikaSamsung četrto leto zapored uvrščen med pet najboljših globalnih blagovnih znamk
24.11.2023

Podjetje Samsung je že četrto leto zapored prejelo priznanje svetovnega svetovalnega podjetja za blagovne znamke Interbrand kot Global Top 5 blagovna znamka. Interbrand vsako leto objavi seznam najboljših globalnih blagovnih znamk. Na letošnjem seznamu pa je razvidno, da je vrednost Samsung blagovne znamke dosegla 91,4 milijarde dolarjev in se je v primerjavi z letom prej povečala za 4 odstotke.

članki

Tudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP


01.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

Medtem ko zadnjih informacijah ni naveden proizvajalec novega 200 MP telefona, nekateri ugibajo, da gre za telefon Xiaomi, natančneje Redmi K50S Pro. Ali pa gre namesto tega za Xiaomi 12T Pro (verjetno gre za isti mobilnik z različnim poimenovanjem glede na regijo).

Senzor bo Samsungov ISOCELL HP1 ali ISOCELL HP3. Oba imata ločljivost 200 MP, razlika pa je v optičnem formatu in velikosti slikovnih pik - 1/1,22" in 0,64 µm oziroma 1/1,4" in 0,56 µm.

Motorola uporablja večji HP1, objavili pa so tudi že vzorec fotografije, ki prikazuje, kaj lahko senzor zmore z omogočenim združevanjem slikovnih pik 4 v 1 ( kar pa je še vedno fotografija s 50 MP). Ni še jasno, katero tipalo bo izbral Xiaomi, vendar pa glede na vrhunski čipovski nabor 8+ Gen 1 je bolj smiselno, da bi izbrali HP1.

Obstaja še ena večjih nejasnosti - ali bo Leica sodelovala pri tem telefonu ali ne? Za to informacijo bomo morali še malenkost počakati, ali na uradno objavo ali pa na nove govorice.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki