marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

Tudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP


01.08.2022
Objavil: Dare Gliha

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

Medtem ko zadnjih informacijah ni naveden proizvajalec novega 200 MP telefona, nekateri ugibajo, da gre za telefon Xiaomi, natančneje Redmi K50S Pro. Ali pa gre namesto tega za Xiaomi 12T Pro (verjetno gre za isti mobilnik z različnim poimenovanjem glede na regijo).

Senzor bo Samsungov ISOCELL HP1 ali ISOCELL HP3. Oba imata ločljivost 200 MP, razlika pa je v optičnem formatu in velikosti slikovnih pik - 1/1,22" in 0,64 µm oziroma 1/1,4" in 0,56 µm.

Motorola uporablja večji HP1, objavili pa so tudi že vzorec fotografije, ki prikazuje, kaj lahko senzor zmore z omogočenim združevanjem slikovnih pik 4 v 1 ( kar pa je še vedno fotografija s 50 MP). Ni še jasno, katero tipalo bo izbral Xiaomi, vendar pa glede na vrhunski čipovski nabor 8+ Gen 1 je bolj smiselno, da bi izbrali HP1.

Obstaja še ena večjih nejasnosti - ali bo Leica sodelovala pri tem telefonu ali ne? Za to informacijo bomo morali še malenkost počakati, ali na uradno objavo ali pa na nove govorice.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki