marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

slikaAnTuTujevi marčevski grafi kažejo, da Snapdragon 8 Gen 3 premaguje Dimensity 9300
10.04.2024

Primerjalna ocena AnTuTu vsak mesec objavi lestvice, ki nam pokažejo, kateri čipovski nabori so dosegli najboljše rezultate. Marčevska razkrije, da je Snapdragon 8 Gen 3 premagal Dimensity 9300 in prevzel krono AnTuTuja za marec 2024, vendar je pri tem veliko pripomb.

slikaSamsung se zavezuje k daljši podpori poslovnih izdelkov
08.04.2024

Samsung je s predstavitvijo serije Galaxy S24 podaljšal programsko podporo za nekatere telefone na 7 let (tako posodobitve operacijskega sistema kot varnostne popravke). Zdaj se je podjetje odločilo, da bo nekaterim svojim napravam iz serije Enterprise Edition zagotovilo še daljšo podporo.

članki

Xiaomi in Leica ustanavljata inštitut


20.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

V novoustanovljenem inštitutu bodo na podlagi skupnih temeljev razvijali prelomne optične standarde za mobilne naprave, ki bodo dvigovali letvico tako na področju tehnologij kot uporabniških izkušenj. Kot prvi mejnik in dokaz skupnih uspehov bo služil konec tega meseca predstavljeni vodilni pametni telefon Xiaomi 14 Ultra, saj prinaša neprimerljive optične zmogljivosti in povsem novo izkušnjo fotografiranja.

Inštitut podjetij Xiaomi in Leica bo nenehno spodbujal poglobljene inovacije na področju tehnologij s ciljem razvijanja naprednih optičnih sistemov primernih za vgradnjo v pametne telefone. Pri tem se bodo osredotočali na štiri glavne tehnične dejavnike: oblikovanje izjemno natančnih kompaktnih optičnih leč, doseganje idealne zmogljivosti programskih algoritmov, vzdrževanje najstrožjih optičnih standardov ter izvajanje raziskav in uporaba najsodobnejše optoelektronske tehnologije. Za dosego tega cilja sta podjetji Xiaomi in Leica vložili znatna sredstva in sestavili ekipo več kot 200 strokovnjakov. Peter Karbe, legendarni oblikovalec, ki stoji za četrto generacijo objektivov Leica, vključno z ikoničnimi modeli, kot sta Noctilux in serija APO, bo deloval kot optični strokovnjak. Zeng Xuezong, višji podpredsednik skupine Xiaomi in predsednik oddelka za mobilne telefone Xiaomi, bo prevzel funkcijo direktorja. Yi Yan, vodja tehnične skupine za programsko opremo skupine Xiaomi, in Wang Xuanran, generalni direktor oddelka za fotoaparate Xiaomi, pa bosta opravljala funkcijo namestnika direktorja.

V Pekingu so načrtovani trije glavni laboratoriji, ki se osredotočajo na strojno opremo, fotografiranje ter objektivno in subjektivno vrednotenje kakovosti fotografij. Na skupni površini 2644 kvadratnih metrov bo nastal eden najboljših, največjih in najbolj avtomatiziranih laboratorijev, ki se bo ukvarjal z razvojem in raziskavami s področja mobilne fotografije.

William Lu, partner in predsednik skupine Xiaomi Group, je povedal: »Leica že več kot sto let ustvarja vrhunske optične objektive, ki so utelešenje zapletenega optičnega inženirskega oblikovanja in izvrstne proizvodne obrti. Xiaomi verjame, da je "svetloba temelj podob" ter jedro in temeljni kamen, ki "daje resničnosti občutek globine". Z optičnim inštitutom Xiaomi x Leica bomo še bolj izkoristili prednosti obeh strani, nenehno širili meje optičnih zmogljivosti in vodili v dobi mobilnega fotografiranja.«

Matthias Harsch, izvršni direktor podjetja Leica Camera AG, pa je povedal: »Naše partnerstvo s podjetjem Xiaomi je bilo v zadnjih dveh letih resnično izjemno. Skupaj smo ikonično fotografsko izkušnjo Leica uspešno vključili v svet mobilnega upodabljanja, kar ponazarjajo novi mejnik sodelovanja, optični objektivi Leica Summilux v pametnem telefonu Xiaomi 14 Ultra. Z ustanovitvijo inštituta Xiaomi x Leica Optical smo pripravljeni združiti vrhunske ekipe z obeh strani. Skupaj smo predani vodenju novega obdobja na področju optike, premikanju meja in oblikovanju naprednega optičnega sistema za mobilno fotografiranje, prilagojenega sodobnemu času.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki