marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Xiaomi bo pričel z izdelovanjem mobilnikov v Indiji in Braziliji


01.12.2014
Objavil: Dare Gliha

Le nekaj mesecev po izjavi, da bodo do konca tega leta pričeli svoje izdelke prodajati na več trgih, je kitajski Xiaomi spremenil svojo strategijo. Namesto širjenja na nove trge bodo sprva okrepili svojo prisotnost na obstoječih trgih, kot sta Indija in Indonezija.

»Spoznali smo, da je pametneje stopiti korak nazaj in se osredotočiti na obstoječa trga Indije in Indonezije pred nadaljnjo širitvijo,« je povedal podpredsednik Hugo Barra.

Čeprav so na mobilnem trgu dokaj nov igralec, se Xiaomijevi produkti v Indiji prodajajo kot vroče žemljice, tako da stežka dosegajo povpraševanje. Po navedbah Bloomberga so v zadnjih dveh mesecih morali naročiti kar štiri dodatne čarterske lete do Indije, da so dostavili vse naročene artikle.

»V Indijo pošiljamo absurdno število izdelkov. S prvotnih 50.000 kosov tedensko smo prešli na 200.000 kosov,« je še povedal Barra.

V želji rešiti težave z dobavo sedaj pri Xiaomiju načrtujejo izdelavo svojih mobilnikov tako v Indiji kot tudi v Braziliji. Proizvodnjo v Indiji bi lahko realizirali v prihodnjih nekaj letih, v Braziliji pa celo prej.

Novica o začasni ustavitvi širitve prihaja le dober teden po napovedi predsednika Lei Juna, da bo štiri leta star Xiaomi v petih do desetih letih postal največji proizvajalec mobilnikov na svetu. Prejšnji mesec so postali že tretji največji svetovni proizvajalec.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki