marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Xiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada


02.12.2019
Objavil: Dare Gliha

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

Čeprav prodaja pametnih telefonov še vedno predstavlja večino prodaje v višini 4,59 milijarde dolarjev, je število prodanih mobilnikov za 7,8% nižje kot v enakem obdobju lani. Xiaomi je v tretjem četrtletju poslal 32,1 milijona pametnih telefonov, kar ga uvršča na četrto mesto v svetu.

Naprave IoT in druga potrošniška elektronika predstavljajo 2,22 milijarde dolarjev skupnega prihodka, kar je za 44,4 % več kot v enakem četrtletju lani. Pametni televizorji in prenosniki Xiaomi so prinesli dodatnih 824 milijonov dolarjev.

Globalna širitev Xiaomija je očitno obrodila sadove - prihodki v tujini za tretje četrtletje so višji za 17,2 % in predstavljajo skoraj polovico celotnega prometa v četrtletju.

Čisti dobiček podjetja je v prvih devetih mesecih leta 2019 dosegel 1,3 milijarde dolarjev, kar je 37,1 % več kot v enakem obdobju lani. Kot zanimivost naj omenimo, da je ta dobiček v višini 1,3 milijarde dolarjev višji kot celotni Xiaomijevi prihodki v preteklem letu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki