marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

WWI prodal blagovno znamko Vega


01.04.2006
Objavil: Dare Gliha

V sredini marca so se v Poslovnem Dnevniku pojavile govorice, da namerava družba Simobil od družbe Western Wireless International (WWI), ki v Sloveniji zastopa blagovno znamko Vega, odkupiti del Veginega omrežja. Dogovor naj bi bil v zaključni fazi, vendar se je tok dogodkov obrnil v drugo smer.

Ko je krmilo Telekoma Slovenije prevzel dosedanji član uprave Bojan Dremelj, je takoj napovedal, da načrtuje s Telekomom vstop v mobilno telefonijo kot navidezni operater. Vendar pa so sedaj sporočili, da so se dogovorili z družbo WWI o odkupu celotnega Veginega omrežja in uporabnikov, tako da bodo nastopili kot samostojen mobilni operater.

Prevzem družbe bo izvršen konec aprila, že v maju pa bo Telekom pričel s trženjem mobilne telefonije. Mag. Bojan Dremelj je ob tem povedal, da je izredno zadovoljen z nakupom Vege in da upa, da jim bo uspelo postati operater s pomembnim tržnim deležem. Že takoj je napovedal, da bodo pri Telemobu, kot se bo novo podjetje imenovalo, v najkrajšem možnem času ponudili storitve kot so GPRS, MMS in EDGE, kasneje pa še UMTS.

Več informacij o novem podjetju pa bo, vsaj tako so napovedali, znano po prvi tiskovni konferenci v sredini meseca.

Dodano 02.04.2006:
Kot ste nekateri ugotovili, je šlo za prvoparilsko potegavščino! :)

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki