marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaLenovo na MWC 2024 razkriva izdelke in rešitve, ki poganjajo vizijo umetne inteligence
29.02.2024

Lenovo je na sejmu MWC 2024 predstavil svoj najnovejši portfelj namensko izdelanih naprav z umetno inteligenco, programsko opremo in infrastrukturne rešitve ter predstavil dve konceptni napravi, ki izpodbijata tradicionalne oblike osebnih računalnikov in pametnih telefonov.

slikaFunkcija Instant Slow-Mo iz serije Samsung Galaxy S24 se bo prenesla tudi na starejše naprave
28.02.2024

Serija Samsung Galaxy S24 je opremljena s funkcijo Instant Slow-Mo, ki s pomočjo umetne inteligence običajen videoposnetek spremeni v posnetek s počasnim gibanjem in tako odpravi potrebo po snemanju videoposnetka v izvirnem načinu Slow-Mo. Moderator skupnosti Samsung Community je razkril, da bo Instant Slow-Mo prišel tudi na starejše Samsungove naprave.

slikaSamsung na sejmu MWC 2024 predstavlja vizijo Galaxy AI
27.02.2024

Samsung na kongresu Mobile World 2024 v Barceloni v Španiji predstavlja nove mobilne izkušnje z Galaxy AI. Obiskovalci razstavnega prostora Samsung bodo praktično izkusili Galaxy AI v vseh izdelkih Galaxy, s poudarkom na Galaxy S24 seriji, ki utira pot v novo dobo mobilne umetne inteligence.

slikaV Barceloni je vse pripravljeno na MWC 2024
26.02.2024

Danes se v Barceloni pričenja največji mobilni dogodek leta, MWC oz. Mobile World Congress 2024. Na dogodku se zbrejo proizvajalci telefonov, telekomunikacijske družbe, novinarji in analitiki, da bi razpravljali o tem, kaj bo naslednje leto prineslo industriji. Dogodek tradicionalno poteka štiri dni, organizatorji pa letos pričakujejo podobno število obiskovalcev kot lani.

članki

WPC napovedal nov brezžični standard Qi2


13.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Konzorcij za brezžično napajanje (WPC) je najavil nov standard za brezžično polnjenje Qi2. Gre pravzaprav za s strani konzorcija prilagojeno Applovo rešitev MagSafe, sprejeti standard pa bo omogočil hitrejše in učinkovitejše brezžično polnjenje za vse podprte naprave.

Napovedan brezžični standard Qi2, ki je združljiv z magnetnimi polnilniki
Standard Qi2 (izgovori se chee-two), naj bi nadomestil sedanji standard Qi. Glavna razlika je, da je novi standard razvit z novim profilom za magnetno napajanje, ki omogoča, da se naprave popolnoma prilegajo polnilniku, kar zagotavlja večjo hitrost polnjenja in manjše izgube.

Paul Struhsaker, izvršni direktor WPC, je dejal, da imajo potrošniki pomisleke glede tega, katere naprave imajo certifikat Qi0 in katere delujejo s tehnologijo Qi, vendar nimajo certifikata konzorcija. Novi standard naj bi odpravil ta vprašanja, Qi2 pa bo svetovni standard, ki bo zagotavljal interoperabilnost.

Trenutno so priljubljena podjetja, kot sta Samsung ali Google, člani WPC in uporabljajo tehnologijo Qi za brezžično polnjenje v svojih pametnih telefonih, pametnih urah in zvočnih dodatkih, vendar nimajo certifikata Qi, saj imajo manj kot standardno izvedbo tehnologije.

Prehod na Qi2 z magneti bo prinesel manj polnilnikov in kablov, kar je po mnenju Struhsakerja trajnostni korak v pravo smer. Prvi mobilni telefoni in polnilci s certifikatom Qi2 bodo na voljo konec letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki