marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsungov "prevajalnik v živo" zdaj deluje z aplikacijami drugih ponudnikov
26.07.2024

Samsung je pred kratkim napovedal, da bo funkcija "prevajalnik v živo" , ki je del sistema Galaxy AI, kmalu na voljo tudi za aplikacije drugih ponudnikov. To se je sedaj tudi zgodilo.

slikaTrg pametnih telefonov raste že tretje četrtletje zapored
24.07.2024

Najnovejše tržno poročilo družbe Canalys kaže, da je trg pametnih telefonov v drugem četrtletju leta 2024 dosegel že tretjo zaporedno medletno rast. Med aprilom in junijem je bilo dobavljenih 288 milijonov pametnih telefonov, kar je 12 % več kot lani.

slikaApple se po predstavitvi iPhona 16 pripravlja na obsežen cikel nadgradenj
22.07.2024

Investicijsko podjetje Wedbush je razkrilo, da Apple z novo linijo telefonov iPhone 16 pričakuje veliko rast prodaje. Analitiki napovedujejo " ogromno" povpraševanje in "obsežen cikel nadgradenj", ki ga bo poganjala umetna inteligenca (Apple Intelligence).

slikaSamsung predstavil nov senzor za ure BioActive
19.07.2024

Samsung vodi inovacije digitalnega zdravja in pomaga spremljati zdravje, dobro formo in kondicijo z združevanjem vpogledov ter meritev, da bi uporabnikom omogočil jasno in podrobno izkušnjo dobrega počutja.

članki

WPC napovedal nov brezžični standard Qi2


13.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Konzorcij za brezžično napajanje (WPC) je najavil nov standard za brezžično polnjenje Qi2. Gre pravzaprav za s strani konzorcija prilagojeno Applovo rešitev MagSafe, sprejeti standard pa bo omogočil hitrejše in učinkovitejše brezžično polnjenje za vse podprte naprave.

Napovedan brezžični standard Qi2, ki je združljiv z magnetnimi polnilniki
Standard Qi2 (izgovori se chee-two), naj bi nadomestil sedanji standard Qi. Glavna razlika je, da je novi standard razvit z novim profilom za magnetno napajanje, ki omogoča, da se naprave popolnoma prilegajo polnilniku, kar zagotavlja večjo hitrost polnjenja in manjše izgube.

Paul Struhsaker, izvršni direktor WPC, je dejal, da imajo potrošniki pomisleke glede tega, katere naprave imajo certifikat Qi0 in katere delujejo s tehnologijo Qi, vendar nimajo certifikata konzorcija. Novi standard naj bi odpravil ta vprašanja, Qi2 pa bo svetovni standard, ki bo zagotavljal interoperabilnost.

Trenutno so priljubljena podjetja, kot sta Samsung ali Google, člani WPC in uporabljajo tehnologijo Qi za brezžično polnjenje v svojih pametnih telefonih, pametnih urah in zvočnih dodatkih, vendar nimajo certifikata Qi, saj imajo manj kot standardno izvedbo tehnologije.

Prehod na Qi2 z magneti bo prinesel manj polnilnikov in kablov, kar je po mnenju Struhsakerja trajnostni korak v pravo smer. Prvi mobilni telefoni in polnilci s certifikatom Qi2 bodo na voljo konec letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki