marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple v Evropi pričel s prodajo obnovljenih modelov iPhone 13
06.02.2023

Apple je pričel prodajati obnovljene modele iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro in iPhone 13 Pro Max v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji in Španiji. To je prvič, da so ti specifični telefoni v teh državah na voljo v Applovi spletni trgovini v okviru programa Certified Refurbished.

slikaIDC: Trg pametnih telefonov v Q4 2022 doživel neverjeten 18,3-odstotni padec
03.02.2023

IDC Smartphone Tracker je poročal o precej podpovprečnih podatkih o svetovnih dobavah pametnih telefonov v četrtem četrtletju leta 2022, saj se je trg zmanjšal za 18,3 % na 300,3 milijona dobav. Vseh pet glavnih blagovnih znamk se je v primerjavi s 4. četrtletjem 2021 soočilo z dvomestnim upadom na letni ravni, skupna številka pa predstavlja največji četrtletni upad.

slikaHuawei predstavlja rezultate raziskave nakupnih navad
01.02.2023

Huawei predstavlja poročilo o vpogledu v trg pametnih ur. Poročilo predstavlja ugotovitve in ponuja poglobljen vpogled v vedenje strank in tržne namere ob nakupu osebnih nosljivih naprav. Sklepi v poročilu temeljijo na različnih študijah, ki jih je Huawei izvedel interno in v sodelovanju z uglednimi raziskovalnimi inštitucijami: Ipsos Poljska, Pollster in GfK.

slikaHONOR bo na mobilnem kongresu v Barceloni predstavil nove mobilnike
31.01.2023

Iz podjetja HONOR so sporočili, da bodo na letošnjem sejmu MWC v Barceloni predstavili najnovejša premijska mobilna telefona HONOR, zložljivi pameti telefon HONOR Magic Vs in serijo HONOR Magic5.

članki

WPC napovedal nov brezžični standard Qi2


13.01.2023
Objavil: Dare Gliha

Konzorcij za brezžično napajanje (WPC) je najavil nov standard za brezžično polnjenje Qi2. Gre pravzaprav za s strani konzorcija prilagojeno Applovo rešitev MagSafe, sprejeti standard pa bo omogočil hitrejše in učinkovitejše brezžično polnjenje za vse podprte naprave.

Napovedan brezžični standard Qi2, ki je združljiv z magnetnimi polnilniki
Standard Qi2 (izgovori se chee-two), naj bi nadomestil sedanji standard Qi. Glavna razlika je, da je novi standard razvit z novim profilom za magnetno napajanje, ki omogoča, da se naprave popolnoma prilegajo polnilniku, kar zagotavlja večjo hitrost polnjenja in manjše izgube.

Paul Struhsaker, izvršni direktor WPC, je dejal, da imajo potrošniki pomisleke glede tega, katere naprave imajo certifikat Qi0 in katere delujejo s tehnologijo Qi, vendar nimajo certifikata konzorcija. Novi standard naj bi odpravil ta vprašanja, Qi2 pa bo svetovni standard, ki bo zagotavljal interoperabilnost.

Trenutno so priljubljena podjetja, kot sta Samsung ali Google, člani WPC in uporabljajo tehnologijo Qi za brezžično polnjenje v svojih pametnih telefonih, pametnih urah in zvočnih dodatkih, vendar nimajo certifikata Qi, saj imajo manj kot standardno izvedbo tehnologije.

Prehod na Qi2 z magneti bo prinesel manj polnilnikov in kablov, kar je po mnenju Struhsakerja trajnostni korak v pravo smer. Prvi mobilni telefoni in polnilci s certifikatom Qi2 bodo na voljo konec letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki