marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Trenutni WP mobilniki brez Windows Phone 8


18.07.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Kot že verjetno vsi vemo, je Microsoft z najavo Windows Phone 8 operacijskega sistema razočaral mnogo obstoječih uporabnikov WP7.5. A zakaj je temu tako?

Vsi obstoječi mobilniki z WP7.5 bodo namreč prejeli le WP7.8. Osmico bodo deležni le prihajajoči mobilniki. Precej boleč udarec za potencialne lastnike prihajajoče Nokie Lumie 900.

Vendar, ker ima vsak zakaj tudi zato, je razlog dokaj preprost. Čeprav sta WP8 in 7.5 na oko precej podobna sistema, je njuna razlika ogromna. Novo jedro omogoča zanimive funkcije, kot so večjedrni procesorji, boljša grafika, sistem pa je baziran na Windowsih NT in ne na Windows CE, tako kot je bilo do sedaj. Windows CE osnova je bila uporabljena tudi pri starejših Windows Mobile sistemih.

Greg Sullivan, višji manadžer marketinga za WP je sicer dejal, da namestitev WP8 na starejše naprave ni nemogoča, vendar bi bili stroški previsoki in tudi smiselnost precej vprašljiva. WP8 namreč podpira večjedrne procesorje, zaslone z višjimi ločljivostmi, NFC, MicroSD itd, nič od tega pa nimajo obstoječi mobilniki.

Aplikacije iz WP7 bodo za WP8 seveda kompatibilne, vendar obratne kompatibilnosti logično ne bo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki