ABI Research so predstavili rezultate prodaje pametnih mobilnikov za zadnje četrtletje 2013. Število vseh prodanih pametnih mobilnikov je narasli za 38 % glede na prejšnje leto, kar v številki pomeni 287,8 milijona enot." />
marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

slikaNikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju
22.02.2021

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

članki

Windows Phone v letu 2013 podvojil prodajo naprav


05.02.2014
Objavil: Dare Gliha

Pri ABI Research so predstavili rezultate prodaje pametnih mobilnikov za zadnje četrtletje 2013. Število vseh prodanih pametnih mobilnikov je narasli za 38 % glede na prejšnje leto, kar v številki pomeni 287,8 milijona enot.

Največje število prodanih enot je zabeležil iOS, ki je prodajo povečal za 51 % in je tako zavzel 18 % celotnega trga. Androidne naprave so v tem obdobju zabeležile 20 % rast, njihov tržni delež pa je malenkost padel in tako sedaj znaša 77 %.

Tudi Windows Phone mobilniki so zabeležili podobno rast kot android in sicer 18 %, skupno to sedaj znaša 4 % trga. Največji poraženec pa je BlackBerry, saj jim padca prodaje ni uspelo preprečiti niti njihov Blackberry 10. Njihov tržni delež sedaj znaša le 4,3 % (3,2 za BlackBerry OS in 1 za BlackBerry 10) celotnega trga.

Če te številke primerjamo z letom 2012 opazimo, da je največ pridobil Windows Phone, saj je število prodanih enot skorajda podvojil. Android je glede na 2012 pridobil 51 %, iOS pa le 7 %. Kot omenjeno je največ izgubil BlackBerry, prodali so polovico manj naprav kot leta 2012.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki