marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Windows Phone prehitel iOS, a le v eni regiji


25.11.2013
Objavil: Dare Gliha

Windows Phone mobilniki so v Latinski Ameriki prehiteli Apple z iOS izdelki, vsaj tako trdijo pri IDC Mobile v svojem poročilu za tretje četrtletje 2013. Microsoft v tej regiji še naprej raste, prvič se je tudi zgodilo, da so v neki regiji po prodaji na drugem mestu.

Poročilo IDC-ja, ki se nanaša na razposlano število pametnih mobilnikov razkriva, da Microsoft beleži 20% rast za vsako letošnje četrtletje, enoletna rast pa je kar 156%. Windows Phone je tako v tej regiji drugi najbolj razširjen mobilni operacijski sistem.

“Ponudba pametnih mobilnikov z veliko funkcijami in nizko ceno je velik uspeh za Windows Phone. Ta uspeh pa dokazuje, da pri Microsoftu razumejo Latinsko Ameriški trg,” je povedal Oliver Flores, regijski predstavnik pri IDC Latin America.

Globalno Microsoft z Windows Phone obvladuje 3,6% trga, kar je skoraj 9 milijonov mobilnikov z Windows Phone OS. Glede na enako obdobje lani je to precejšen skok, lani so tako obvladovali 2,6% trga, kar znese 3,9 milijona mobilnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki