marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Microsoft predstavil novo generacijo mobilnih telefonov Windows Phone – Windows Phone 7 Series


17.02.2010
Objavil: Thomas Bergant

Microsoftov glavni izvršni direktor Steve Ballmer je na prireditvi Mobile World Congress 2010 predstavil novo generacijo mobilnih telefonov Windows Phone – Windows Phone 7 Series. Z novo platformo nudi Microsoft svež pristop k programski opremi za mobilne telefone, ki ga odlikujejo pametna zasnova in resnično integrirane izkušnje.

Microsoft bo na mobilnih telefonih prvič povezal igre Xbox LIVE ter glasbeno in video izkušnjo Zune, ki bodo ekskluzivno na voljo na mobilnih telefonih Windows Phone 7 Series. Partnerji so že začeli razvijati mobilne telefone, ki bodo kupcem na voljo za letošnje božično-novoletne praznike.

»Ponosen sem, da lahko predstavim Windows Phone 7 Series, novo generacijo mobilnih telefonov Windows Phone,« je povedal Steve Ballmer, glavni izvršni direktor Microsofta. »Našo skupino sem izzval, da na trgu, zapolnjenem s telefoni, ki so videti enako in počnejo iste stvari, predstavijo drugačno mobilno izkušnjo. Prepričani smo, da mobilni telefon Windows Phone 7 Series tudi dejansko odraža hitrost življenja ljudi in njihove potrebe po povezovanju z drugimi.«

Zasnovani za življenje v gibanju
Z Windows Phone 7 Series je Microsoft radikalno drugače pristopil k programski opremi za mobilne telefone. Pametna zasnova se prične z novim, celostnim sistemom, ki se dotika vseh vidikov telefona, od vizualno privlačne razporeditve menijev in animacij do njegovih funkcij in integracije strojne opreme. Na zaslonu Start ploščice »live tiles«, ki se dinamično osvežujejo, neposredno prikazujejo vsebine v realnem času, s čimer presegajo omejitve statičnih ikon. Če uporabnik ustvari »ploščico« prijatelja, dobi ob pogledu na zaslon Start v vsakem trenutku osvežen pogled na njegove najnovejše fotografije in zapise.

Vsak mobilni telefon Windows Phone 7 Series bo imel namenski strojni gumb za spletni iskalnik Bing, ki bo z enim pritiskom od kjerkoli na telefonu nudil dostop do iskanja, medtem ko bo posebna implementacija Binga zagotovila najbolj pomembne spletne ali lokalne rezultate, odvisno od vrste poizvedbe.

Programska oprema Windows Phone 7 Series na mobilnih telefonih ustvarja neprimerljiv nabor integriranih izkušenj prek vozlišč Windows Phone. Vozlišča združujejo povezane vsebine iz spleta, aplikacij in storitev v enoten pogled, ki poenostavi pogosta opravila. Windows Phone 7 Series vključuje sedem vozlišč, razvitih na podlagi določenih tem, ki odražajo najpomembnejše dejavnosti:
Ljudje. To vozlišče nudi privlačno družabno izkušnjo s povezovanjem pomembnih podatkov o določeni osebi, vključno z njenimi viri iz družabnih omrežij in fotografijami. Prav tako zagotavlja osrednjo točko za preprosto objavljanje na Facebooku in omrežju Windows Live.
Slike. To vozlišče olajša izmenjavo fotografij in video posnetkov prek družabnega omrežja. Windows Phone 7 Series povezuje uporabnikove fotografije z integracijo s spletom in osebnim računalnikov, s čimer je telefon idealen kraj za ogled uporabnikove celotne zbirke fotografij in video posnetkov.
Igre. To vozlišče kot prvo in edino na mobilni telefon tudi uradno prinaša izkušnjo Xbox LIVE, vključno z igrami Xbox LIVE, virom Spotlight ter možnostjo ogleda igralčevega avatarja, dosežkov in profila. Z več kot 23 milijoni aktivnih članov po svetu Xbox LIVE odklepa svet prijateljev, iger in zabave na konzoli Xbox 360, sedaj pa tudi na mobilnih telefonih Windows Phone 7 Series.
Glasba + video. To vozlišče ustvarja enkratno večpredstavno izkušnjo, ki na enem preprostem mestu povezuje najboljše lastnosti predvajalnikov Zune, vključno z vsebinami iz uporabnikovih osebnih računalnikov, spletnih glasbenih storitev in celo vgrajenega radia FM.
Tržnica. To vozlišče uporabnikom omogoča preprosto odkrivanje in nalaganje certificiranih aplikacij in iger za mobilni telefon.
Office. Vozlišče Office prinaša na telefone Windows Phone poznano izkušnjo vodilne programske opreme za osebno storilnost. Z dostopom do aplikacij Office, OneNote in SharePoint Workspace na enem mestu lahko uporabniki preprosto berejo, urejajo in izmenjujejo dokumente. Z dodatno zmogljivostjo aplikacije Outlook Mobile so storilni in obveščeni tudi na poti.

Dostopnost
Partnerji z vsega sveta so se zavezali, da bodo v svojo ponudbo rešitev vključili mobilne telefone Windows Phone 7 Series. Med partnerji so mobilni operaterji, kot so AT&T, Deutsche Telekom AG, Orange, SFR, Sprint, Telecom Italia, Telefónica, Telstra, T-Mobile USA, Verizon Wireless in Vodafone, ter proizvajalci, kot so Dell, Garmin-Asus, HTC Corp., HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba in Qualcomm. Prvi mobilni telefon naj bi bil na voljo za letošnje božično-novoletne praznike. Uporabniki, ki bi želeli prejeti dodatne informacije o mobilnih telefonih Windows Phone 7 Series in biti obveščeni, ko bodo na voljo, se lahko registrirajo na naslovu http://www.windowsphone7series.com.

Posnetek konference za novinarje s Stevom Ballmerjem na prireditvi Mobile World Congress in predstavitev platforme Windows Phone 7 Series je na voljo na naslovu http://www.microsoft.com/news/windowsphone.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki