marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Windows Mobile 7 s funkcijo prepoznave gest


28.05.2009
Objavil: Dare Gliha

Ker je operacijski sistem Windows 7 praktično pred vrati, ter ker so znane skorajda vse njegove nove funkcije, se sedaj oči obračajo na novo različico mobilnega operacijskega sistema. Govorice o Windows Mobile 7 operacijekem sistemu so prisotne že kar nekaj časa, kot kaže pa je nekaj domnevnih funkcij skorajda uradnih, med njimi je tudi funkcija prepoznave gest.

Windows Mobile 7 (s kodnim imenim Photon) bo uporabljal vgrajeno kamero za prepoznavo gest, ki bodo uporabo mobilnika ponesle na novo raven. Gib, kot je naprimer premik zapestja, bo uporabljen za predvajanje glasbe, za preskok na drugo skladbo ter druge funkcije, ki ne potrebujejo pogled na zaslon.

Če vam to zveni poznano, je to verjetno zato, ker je dodajanje nove dimenzije pri uporabi mobilnika Microsoftov odgovor na iPhonov orientacijski senzor (accelerometer). Seveda uradno nova funkcija še ni potrjena, vendar jo lahko pričakujemo, vsaj glede na Microsoftovo interno prezentacijo, katere slike si lahko ogledate na spodnjih slikah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki