marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Prihaja Windows Mobile 6.1


21.04.2008
Objavil: Igor Prešeren

TechRadar je prejel povabilo na "pomembno najavo glede Windows Mobile", ki je bila prvega aprila. Ali to pomeni skorajšnji prihod Windows Mobile 6.1?

Kot ste verjetno že ugotovili, to morda res ni najprimernejši dan za najavo novega izdelka, vendar pa je Microsoft stvar vzel zelo resno. "Že res, da je prvi april, vendar pa vse izboljšave, ki jih je napravil Microsoft na tem sistemu, niso šala."

Windows Mobile 7 je težko pričakovana naslednja generacija operacijskega sistema, ki bo pomenila pravo revolucijo in utrdila položaj Microsofta na tem področju, zato se pričakuje le manjše popravke za verzijo 6.1. Nekaj posnetkov novega OS-a je nekako ušlo izpod nadzora in so se že pojavili na straneh, kot je endgadget.

Glavno sporočilo Microsofta na letošnjem svetovnem kongresu mobilne telefonije je bilo, da poskušajo OS približati prav vsakemu, od preprostega kmeta, pa vse do direktorja družbe.

Operacijski sistem Windows Mobile 6 je prvič prišel v prodajo februarja lansko leto in je bil vsesplošno kritiziran zaradi počasnosti in nepreglednosti. Iz prvih posnetkov nove verzije 6.1 je videti, da so odpravili vse to in stvar vrnili povsem na začetek.

Obstajajo domneve o tem, da naj bi nova verzija imela uporabniški vmesnik v obliki vrtiljaka, vendar pa je vendarle bolj verjetno, da bojo pri Microsoftu vse večje in pomembne spremembe prepustili verziji 7, ki naj bi bila prava revolucija.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki