marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

Windows 10 od danes dalje na voljo kot brezplačna nadgradnja


29.07.2015
Objavil: Dare Gliha

Microsoft je najavil, da je operacijski sistem Windows 10 od danes naprej na voljo kot brezplačna nadgradnja ali pa z novimi osebnimi računalniki in tablicami. Windows 10 vključuje inovacije, kot so Cortana, program Xbox App in brskalnik Microsoft Edge za bolj osebno in storilno izkušnjo, ki jo uporabniki že poznajo.

Windows 10 je najbolj varen sistem Windows do danes in je uporabnikom zagotovljen kot storitev ter samodejno posodobljen z različnimi inovacijami in varnostnimi posodobitvami. Windows 10 ponuja enotno izkušnjo, ki bo na voljo na najširšem naboru naprav, kar vključuje osebne računalnike, tablice, telefone, računalnike Raspberry Pi, konzolo Xbox One, očala za virtualno resničnost HoloLens in drugje. Proizvajalci danes že preizkušajo več kot 2000 naprav in konfiguracij. Nova Trgovina Windows in paket razvojnih orodij Windows Software Development Kit sta prav tako na voljo od srede dalje, kar odpira vrata novim in inovativnim izkušnjam programov v sistemu Windows 10.

»Danes se začenja novo obdobje za sistem Windows. Windows 10 je bil od samega začetka edinstven - razvili smo ga na podlagi povratnih informacij več kot 5 milijonov oboževalcev, zagotavljamo ga kot storitev in nudimo kot brezplačno nadgradnjo,« je povedal Terry Myerson, izvršni podpredsednik v skupini za Windows in naprave v podjetju Microsoft. »Windows 10 uresničuje našo vizijo bolj osebnega računalništva z bolj naravno, mobilno in zaupanja vredno uporabniško izkušnjo. Navdušeni smo, da bomo skupaj s partnerji predstavili najboljši sistem Windows, ki bo ljudem in organizacijam po svetu omogočil, da dosežejo izjemne stvari.«

Windows 10: najboljši sistem Windows

Windows 10 je hiter in uporabnikom znan - z vrnitvijo menija Start in predstavitvenimi ploščicami so uporabniki v trenutku deležni informacij o stvareh, ki so jim najpomembnejše. Windows 10 je najbolj varen operacijski sistem, kar jih je Microsoft kdaj predstavil. Izboljšani tehnologiji Windows Defender in SmartScreen uporabnike ščitita pred virusi, škodljivimi programi in napadi ribarjenja. Na voljo so tudi nove inovacije, kot je Windows Hello, s katero se je mogoče v sistem prijaviti brez gesla. Uporabniki lahko z brezplačnimi posodobitvami enostavno ostanejo na tekočem z novimi možnostmi in varnostnimi posodobitvami, ki so jim na voljo za celotno življenjsko obdobje naprave.

Windows 10 je bolj oseben in storilen sistem, saj uporabnikom omogoča, da z osebnim računalnikom komunicirajo z glasom, peresom ali gestami. Zasnovan je za popolno integracijo s programi Office in Skype ter omogoča preklapljanje med aplikacijami in organizirano delo z zatikanjem programov in virtualnimi namizji.

Windows 10: najboljša platforma za podjetja

Windows 10 vključuje povratne informacije več milijonov strokovnjakov za informacijske tehnologije in gre za najbolj preizkušen operacijski sistem Windows v zgodovini. Pripravljen je na vpeljavo v poslovna okolja in bo podjetjem pomagal pri zaščiti pred sodobnimi internetnimi napadi ter bo zagotavljal izkušnje, ki jih bodo zaposleni vzljubili. Prav tako bo omogočal stalne inovacije s platformo, ki bo zagotovila, da podjetja vedno uporabljajo najnovejše tehnologije. Podjetja bodo lahko tako nadzorovala pogostost posodobitev in izbrala možnosti ter funkcionalnosti, primerne za različne skupine zaposlenih.

Windows 10 vključuje integrirano napredno varnost, ki strankam omogoča, da gesla nadomestijo z bolj varnimi možnostmi, zaščitijo poslovne podatke in identitete ter dovolijo izvajanje le zaupanja vredne programske opreme. Nova orodja za upravljanje in vpeljavo poenostavljajo upravljanje naprav, znižujejo stroške in podjetjem omogočajo, da svoje poslovanje zgradijo na zmogljivih poslovnih možnostih oblaka Microsoft Azure.

Najboljši programi za Windows 10

Danes je vrata odprla tudi nova Trgovina Windows, ki že sprejema programe za Windows 10. Trgovina Windows na enem mestu združuje priljubljene brezplačne in plačljive programe, igre, filme, televizijske oddaje ter najnovejšo glasbo. Vse te vsebine so uporabnikom nato na voljo na vseh napravah Windows 10. Nova trgovina Windows je edina trgovina, kjer lahko uporabniki uporabljajo Cortano, da upravljajo programe s svojim glasom5, ter na predstavitvenih ploščicah prejemajo obvestila v realnem času. Microsoft potrdi vse vsebine v Trgovini Windows, s čimer podjetje zagotavlja varnost naprav. Poleg obstoječih programov za Windows 8.1, kot je Netflix, Flipboard, Mint.com, “Asphalt 8: Airborne” in The Weather Channel, Trgovina Windows zagotavlja vedno nove in posodobljene univerzalne programe Windows, kot so Twitter, “Minecraft: Windows 10 Edition beta,” Hulu, iHeartRadio, USA TODAY, “Candy Crush Saga” ter druge. Programa WeChat in QQ bosta kmalu na voljo.6

Preprosta nadgradnja, naprave so že na voljo

Nadgradnja na sistema Windows 10 je preprosta za stranke, ki že uporabljajo osebni računalnik ali tablico s sistemom Windows 7 ali Windows 8.1. Od srede naprej bodo uporabniki, ki so rezervirali nadgradnjo na Windows 10, v valovih prejeli obvestila, ko bo njihova posodobitev pripravljena za namestitev. Poslovnim strankam je sistem Windows 10 že na voljo za vpeljavo v delovna okolja, od 1. avgusta dalje pa bodo organizacije s pogodbo o količinskem licenciranju lahko svoje računalnike nadgradile na različici Windows 10 Enterprise in Windows 10 Education.

Maloprodajni partnerji so pripravljeni, da uporabnikom pomagajo nadgraditi na sistem Windows 10 z največjim programom tehnološke pomoči v zgodovini podjetja. Več kot 100.000 usposobljenih trgovcev in na tisoče trgovin sodeluje v programu. Od 29. julija dalje bodo na voljo programi za brezplačno nadgradnjo, sistem Windows 10 pa bo v maloprodajnih trgovinah po vsem svetu na voljo od sredine avgusta in v septembru. Naprave s sistemom Windows 10 bodo 29. julija na voljo v nekaterih trgovinah, številne naprave pa bodo na trg prispele v naslednjih tednih in mesecih.

Prav tako tesno sodelujemo s trgovci, ki so predstavili programe, s katerimi strankam pomagajo preprosto nadgraditi na novo različico, med njimi: Best Buy, Bic Camera, Croma, Currys/PC World, Darty, Elkjøp, Fnac, Jarrir, Incredible Connection, Media Markt, Staples, Yamada Denki, Yodobashi in drugi. Dodatne informacije o nadgradnji, novih in združljivih napravah ter programih za sistem Windows lahko poiščete na naslovu http://www.windows.com.

Več informacij o akciji Nadgradi svoj svet (Upgrade Your World) lahko poiščete na naslovu http://www.windows.com/upgradeyourworld.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki