marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

WhatsApp v prvem četrtletju leta 2022 zabeležil 41-odstotno rast


03.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Metina platforma WhatsApp še naprej uživa v priljubljenosti. V prvem četrtletju leta 2022 je zabeležila 41-odstotno povečanje števila uporabnikov, kot je razvidno iz študije MoneyTransfers.com. Študija je pokazala, da je platforma idealna za družine, prijatelje in sodelavce, da lahko ohranjajo stike.

Študija je pokazala tudi, da je uporaba platforme WhatsApp najbolj narasla v starostni skupini od 18 do 34 let. Poleg tega se je v tej skupini povečala tudi uporaba Facebooka in Instagrama. Druge družbene platforme, ki so zabeležile rast, vključujejo Facebook ter kitajski storitvi WeChat in Weibo.

Kljub povratkom so uporabniki dejali, da spletnim stranem družbenih medijev ne zaupajo za pomembne informacije. Ljudje imajo za "zaupanja vredne" vire novic nacionalne medije in vladne agencije. Majhen odstotek uporabnikov pa je družabna omrežja ocenil kot "zaupanja vredna".

V prvem četrtletju leta 2022 je bilo 55 % povprečnih mesečnih uporabnikov (MAU) aplikacije WhatsApp "močnih uporabnikov", ki so aplikacijo uporabljali vsak dan. Med najbolj ocenjenimi aplikacijami je imel WhatsApp najvišji odstotek tovrstnih uporabnikov. Poleg tega je imel v tej kategoriji tudi najvišjo letno rast.

Invazija v Ukrajino in uporaba WhatsAppa

Zaradi rusko-ukrajinske vojne sta aplikaciji WhatsApp in Telegram povečali število uporabnikov MAU, ki so aplikaciji uporabljali dnevno. V prvem četrtletju je aplikacijo Telegram vsak dan odprlo 15,5 % uporabnikov MAU, kar je 9 % več kot v prvem četrtletju leta 2022.

Poleg aplikacije WhatsApp je imela v prvem četrtletju leta 2022 najvišji odstotek uporabnikov MAU tudi aplikacija LINE, in sicer 45 %. To je 10-odstotno povečanje v primerjavi s 35 odstotki v prvem četrtletju leta 2021. Messenger se je uvrstil na tretje mesto, saj je v prvem četrtletju leta 2022 aplikacijo vsak dan uporabljalo 16,4 odstotka uporabnikov MAU, kar je več kot 12 odstotkov.

Po podatkih MoneyTransfers.com sta WhatsApp in Messenger daleč najbolj priljubljeni aplikaciji za sporočanje v Združenih državah Amerike. Vendar podatki kažejo, da so konkurenti v zadnjih dveh letih pridobili tržni delež.

Kljub temu da so aplikacije Meta v prvem četrtletju leta 2022 predstavljale 78 odstotkov uporabe, je prišlo do porasta konkurenčnih skupin. Na tekmece je odpadlo 22 odstotkov - kar je za osem odstotnih točk več kot v prvem četrtletju leta 2020, ko je bilo teh 14 odstotkov.

Druge družbene platforme

Kljub priljubljenosti aplikacije WhatsApp so v porastu tudi druge družbene platforme. Uporabniki po vsem svetu radi preizkušajo nova spletna mesta in v nekaterih primerih celo zamenjajo, kar dokazuje ohranjanje aplikacij, kot sta Discord in Telegram. Uspešnost YouTuba je prav tako odlična. V mesecu januarju je imel skoraj 2,5 milijarde uporabnikov. Poleg tega je WeChat vse bolj priljubljen v azijskih državah, januarja je po vsem svetu imel 1,5 milijarde uporabnikov.

Zaradi vzpona konkurenčnih platform Meta upa, da si bo povrnila vse prednosti, ki jih je v preteklih letih izgubila zaradi nasprotnikov. Da bi dosegla ta status, širi nabor funkcij svojih platform.

Avgusta 2021 je bilo nameščenih 39 milijonov aplikacij WhatsApp. Večina jih je bila nameščena prek storitve Google Play (29 milijonov), v trgovini App Store pa jih je bilo 10 milijonov. Za aplikacijami TikTok, Facebook in Instagram je bil WhatsApp septembra 2021 četrta najbolj prenesena aplikacija.

Poleg tega so ljudje aplikacijo WhatsApp Business v storitvah Google Play in App Store prenesli 18-milijonkrat. Večino prenosov so opravili uporabniki operacijskega sistema Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki