marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGalaxy Watch5 serija pametnih ur nepogrešljiv spremljevalec pri vseh adrenalinskih podvigih
28.09.2022

Pametne ure Galaxy Watch5 serije prinašajo veliko novosti. Odlikuje jih podrobno spremljanje spanja, prilagojen dizajn in povečana vzdržljivost. Te nove naprave so zaveza uporabnikom, da lahko dosežejo zastavljene cilje in mejnike. Galaxy Watch5 in Galaxy Watch5 Pro sta tu, da jim pri tem pomagata.

slikaOppo postal polnoleten
05.10.2022

Kitajska blagovna znamka Oppo je dopolnila 18 let in tako postala "polnoletna". Ob tej priložnosti je podjetje ustanovilo globalno skupnost Oppo (community.oppo.com), ki bo delovala kot vključujoč in odprt ekosistem za vse uporabnike Oppo, da bi jim olajšala sodelovanje, interakcijo in izmenjavo informacij.

slikaHONOR v prihodnost z "zelenimi" dejanji
03.10.2022

Podjetje HONOR si prizadeva za boljši in čistejši svet, zato v tej smeri že deluje na različnih področjih za zaščito okolja, hkrati pa upošteva želje svojih uporabnikov, da njihove naprave ne onesnažujejo okolja in človekovega zdravja.

slikaMotorola pred novo sezono lige NBA sklenila partnerstvo s Chicago Bulls
30.09.2022

Motorola in ekipa lige NBA Chicago Bulls sta napovedali večletno partnerstvo, ki se bo začelo v sezoni 2022-23. Na uradnih dresih ekipe bo kot našitek na dresu uporabljen ikonični logotip Motorole z netopirskimi krili.

slika27. NT konferenca o zeleni in digitalni preobrazbi
28.09.2022

V Portorožu je med 26. in 28. septembrom potekala že 27. NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev, ki je letos v središče postavila okrevanje gospodarstev in trajnostno rast v zaostrenih geopolitičnih in ekonomskih razmerah, prepletanje tehnologije in družbe, vključno s še posebej aktualno temo kibernetske varnosti, ter priložnosti digitalne in zelene preobrazbe doma in po svetu.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel tudi visokofrekvenčno različico
28.09.2022

Skorajda je že čas za napoved naslednjega Qualcommovega paradnega čipa, zato je razumljivo, da se govorice začenjajo pojavljati vse pogosteje. Najnovejša prihaja iz Weibo kanala Digital Chat Station in napoveduje, da bi Qualcomm lahko predstavil dve ločeni različici prihajajočega Snapdragona 8 Gen 2.

članki

WhatsApp v prvem četrtletju leta 2022 zabeležil 41-odstotno rast


03.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Metina platforma WhatsApp še naprej uživa v priljubljenosti. V prvem četrtletju leta 2022 je zabeležila 41-odstotno povečanje števila uporabnikov, kot je razvidno iz študije MoneyTransfers.com. Študija je pokazala, da je platforma idealna za družine, prijatelje in sodelavce, da lahko ohranjajo stike.

Študija je pokazala tudi, da je uporaba platforme WhatsApp najbolj narasla v starostni skupini od 18 do 34 let. Poleg tega se je v tej skupini povečala tudi uporaba Facebooka in Instagrama. Druge družbene platforme, ki so zabeležile rast, vključujejo Facebook ter kitajski storitvi WeChat in Weibo.

Kljub povratkom so uporabniki dejali, da spletnim stranem družbenih medijev ne zaupajo za pomembne informacije. Ljudje imajo za "zaupanja vredne" vire novic nacionalne medije in vladne agencije. Majhen odstotek uporabnikov pa je družabna omrežja ocenil kot "zaupanja vredna".

V prvem četrtletju leta 2022 je bilo 55 % povprečnih mesečnih uporabnikov (MAU) aplikacije WhatsApp "močnih uporabnikov", ki so aplikacijo uporabljali vsak dan. Med najbolj ocenjenimi aplikacijami je imel WhatsApp najvišji odstotek tovrstnih uporabnikov. Poleg tega je imel v tej kategoriji tudi najvišjo letno rast.

Invazija v Ukrajino in uporaba WhatsAppa

Zaradi rusko-ukrajinske vojne sta aplikaciji WhatsApp in Telegram povečali število uporabnikov MAU, ki so aplikaciji uporabljali dnevno. V prvem četrtletju je aplikacijo Telegram vsak dan odprlo 15,5 % uporabnikov MAU, kar je 9 % več kot v prvem četrtletju leta 2022.

Poleg aplikacije WhatsApp je imela v prvem četrtletju leta 2022 najvišji odstotek uporabnikov MAU tudi aplikacija LINE, in sicer 45 %. To je 10-odstotno povečanje v primerjavi s 35 odstotki v prvem četrtletju leta 2021. Messenger se je uvrstil na tretje mesto, saj je v prvem četrtletju leta 2022 aplikacijo vsak dan uporabljalo 16,4 odstotka uporabnikov MAU, kar je več kot 12 odstotkov.

Po podatkih MoneyTransfers.com sta WhatsApp in Messenger daleč najbolj priljubljeni aplikaciji za sporočanje v Združenih državah Amerike. Vendar podatki kažejo, da so konkurenti v zadnjih dveh letih pridobili tržni delež.

Kljub temu da so aplikacije Meta v prvem četrtletju leta 2022 predstavljale 78 odstotkov uporabe, je prišlo do porasta konkurenčnih skupin. Na tekmece je odpadlo 22 odstotkov - kar je za osem odstotnih točk več kot v prvem četrtletju leta 2020, ko je bilo teh 14 odstotkov.

Druge družbene platforme

Kljub priljubljenosti aplikacije WhatsApp so v porastu tudi druge družbene platforme. Uporabniki po vsem svetu radi preizkušajo nova spletna mesta in v nekaterih primerih celo zamenjajo, kar dokazuje ohranjanje aplikacij, kot sta Discord in Telegram. Uspešnost YouTuba je prav tako odlična. V mesecu januarju je imel skoraj 2,5 milijarde uporabnikov. Poleg tega je WeChat vse bolj priljubljen v azijskih državah, januarja je po vsem svetu imel 1,5 milijarde uporabnikov.

Zaradi vzpona konkurenčnih platform Meta upa, da si bo povrnila vse prednosti, ki jih je v preteklih letih izgubila zaradi nasprotnikov. Da bi dosegla ta status, širi nabor funkcij svojih platform.

Avgusta 2021 je bilo nameščenih 39 milijonov aplikacij WhatsApp. Večina jih je bila nameščena prek storitve Google Play (29 milijonov), v trgovini App Store pa jih je bilo 10 milijonov. Za aplikacijami TikTok, Facebook in Instagram je bil WhatsApp septembra 2021 četrta najbolj prenesena aplikacija.

Poleg tega so ljudje aplikacijo WhatsApp Business v storitvah Google Play in App Store prenesli 18-milijonkrat. Večino prenosov so opravili uporabniki operacijskega sistema Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki