marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHONOR napoveduje posodobitev operacijskega sistema
29.05.2023

HONOR je objavil razpored lansiranja operacijskega sistema MagicOS 7.1 za svoje naprave, s čimer še dodatno krepi svojo zavezanost zagotavljanju brezhibnih in inteligentnih izkušenj uporabnikom po vsem svetu. Najnovejši HONOR MagicOS 7.1 izboljšuje sodelovanje med sistemi, napravami in ekosistemi, uvaja nove funkcije in izboljšave, ki so osredotočene na uporabnika.

slikaKnox Matrix: 10 let varnosti Samsung Knox
27.05.2023

Varnostna platforma Samsung Knox podjetja Samsung je stara 10 let. Ime je dobila po enem od najbolj varovanih krajev na svetu in je bila prvič predstavljena na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC leta 2013.

slikaHuawei P60 Pro z najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK
26.05.2023

Telefon Huawei P60 Pro je prejel najvišjo oceno v zgodovini lestvice DXOMARK, ki velja za avtoriteto na področju testiranja fotografske opreme. Ker so njihovi testi podprti z neštetimi meritvami in profesionalnimi metodami merjenja, jim zaupajo tako običajni uporabniki fotografske tehnike kot strokovnjaki.

slikaApple Watch Series 9 naj bi poganjal nov čip na osnovi A15
24.05.2023

Lani predstavljeno uro Apple Watch Series 8 je poganjal čip S8, ki je bil tako kot čip S7, ki je poganjal uro Watch Series 7, podoben čipu S6, ki je poganjal uro Series 6. Vendar bo po navedbah Marka Gurmana iz Bloomberga ura Watch Series 9, ki naj bi prišla čez nekaj mesecev, imela nov procesor in ne nekaj, kar bi bila predelana različica prejšnjega čipa.

članki

WhatsApp v prvem četrtletju leta 2022 zabeležil 41-odstotno rast


03.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Metina platforma WhatsApp še naprej uživa v priljubljenosti. V prvem četrtletju leta 2022 je zabeležila 41-odstotno povečanje števila uporabnikov, kot je razvidno iz študije MoneyTransfers.com. Študija je pokazala, da je platforma idealna za družine, prijatelje in sodelavce, da lahko ohranjajo stike.

Študija je pokazala tudi, da je uporaba platforme WhatsApp najbolj narasla v starostni skupini od 18 do 34 let. Poleg tega se je v tej skupini povečala tudi uporaba Facebooka in Instagrama. Druge družbene platforme, ki so zabeležile rast, vključujejo Facebook ter kitajski storitvi WeChat in Weibo.

Kljub povratkom so uporabniki dejali, da spletnim stranem družbenih medijev ne zaupajo za pomembne informacije. Ljudje imajo za "zaupanja vredne" vire novic nacionalne medije in vladne agencije. Majhen odstotek uporabnikov pa je družabna omrežja ocenil kot "zaupanja vredna".

V prvem četrtletju leta 2022 je bilo 55 % povprečnih mesečnih uporabnikov (MAU) aplikacije WhatsApp "močnih uporabnikov", ki so aplikacijo uporabljali vsak dan. Med najbolj ocenjenimi aplikacijami je imel WhatsApp najvišji odstotek tovrstnih uporabnikov. Poleg tega je imel v tej kategoriji tudi najvišjo letno rast.

Invazija v Ukrajino in uporaba WhatsAppa

Zaradi rusko-ukrajinske vojne sta aplikaciji WhatsApp in Telegram povečali število uporabnikov MAU, ki so aplikaciji uporabljali dnevno. V prvem četrtletju je aplikacijo Telegram vsak dan odprlo 15,5 % uporabnikov MAU, kar je 9 % več kot v prvem četrtletju leta 2022.

Poleg aplikacije WhatsApp je imela v prvem četrtletju leta 2022 najvišji odstotek uporabnikov MAU tudi aplikacija LINE, in sicer 45 %. To je 10-odstotno povečanje v primerjavi s 35 odstotki v prvem četrtletju leta 2021. Messenger se je uvrstil na tretje mesto, saj je v prvem četrtletju leta 2022 aplikacijo vsak dan uporabljalo 16,4 odstotka uporabnikov MAU, kar je več kot 12 odstotkov.

Po podatkih MoneyTransfers.com sta WhatsApp in Messenger daleč najbolj priljubljeni aplikaciji za sporočanje v Združenih državah Amerike. Vendar podatki kažejo, da so konkurenti v zadnjih dveh letih pridobili tržni delež.

Kljub temu da so aplikacije Meta v prvem četrtletju leta 2022 predstavljale 78 odstotkov uporabe, je prišlo do porasta konkurenčnih skupin. Na tekmece je odpadlo 22 odstotkov - kar je za osem odstotnih točk več kot v prvem četrtletju leta 2020, ko je bilo teh 14 odstotkov.

Druge družbene platforme

Kljub priljubljenosti aplikacije WhatsApp so v porastu tudi druge družbene platforme. Uporabniki po vsem svetu radi preizkušajo nova spletna mesta in v nekaterih primerih celo zamenjajo, kar dokazuje ohranjanje aplikacij, kot sta Discord in Telegram. Uspešnost YouTuba je prav tako odlična. V mesecu januarju je imel skoraj 2,5 milijarde uporabnikov. Poleg tega je WeChat vse bolj priljubljen v azijskih državah, januarja je po vsem svetu imel 1,5 milijarde uporabnikov.

Zaradi vzpona konkurenčnih platform Meta upa, da si bo povrnila vse prednosti, ki jih je v preteklih letih izgubila zaradi nasprotnikov. Da bi dosegla ta status, širi nabor funkcij svojih platform.

Avgusta 2021 je bilo nameščenih 39 milijonov aplikacij WhatsApp. Večina jih je bila nameščena prek storitve Google Play (29 milijonov), v trgovini App Store pa jih je bilo 10 milijonov. Za aplikacijami TikTok, Facebook in Instagram je bil WhatsApp septembra 2021 četrta najbolj prenesena aplikacija.

Poleg tega so ljudje aplikacijo WhatsApp Business v storitvah Google Play in App Store prenesli 18-milijonkrat. Večino prenosov so opravili uporabniki operacijskega sistema Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki