marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

WhatsApp v prvem četrtletju leta 2022 zabeležil 41-odstotno rast


03.06.2022
Objavil: Dare Gliha

Metina platforma WhatsApp še naprej uživa v priljubljenosti. V prvem četrtletju leta 2022 je zabeležila 41-odstotno povečanje števila uporabnikov, kot je razvidno iz študije MoneyTransfers.com. Študija je pokazala, da je platforma idealna za družine, prijatelje in sodelavce, da lahko ohranjajo stike.

Študija je pokazala tudi, da je uporaba platforme WhatsApp najbolj narasla v starostni skupini od 18 do 34 let. Poleg tega se je v tej skupini povečala tudi uporaba Facebooka in Instagrama. Druge družbene platforme, ki so zabeležile rast, vključujejo Facebook ter kitajski storitvi WeChat in Weibo.

Kljub povratkom so uporabniki dejali, da spletnim stranem družbenih medijev ne zaupajo za pomembne informacije. Ljudje imajo za "zaupanja vredne" vire novic nacionalne medije in vladne agencije. Majhen odstotek uporabnikov pa je družabna omrežja ocenil kot "zaupanja vredna".

V prvem četrtletju leta 2022 je bilo 55 % povprečnih mesečnih uporabnikov (MAU) aplikacije WhatsApp "močnih uporabnikov", ki so aplikacijo uporabljali vsak dan. Med najbolj ocenjenimi aplikacijami je imel WhatsApp najvišji odstotek tovrstnih uporabnikov. Poleg tega je imel v tej kategoriji tudi najvišjo letno rast.

Invazija v Ukrajino in uporaba WhatsAppa

Zaradi rusko-ukrajinske vojne sta aplikaciji WhatsApp in Telegram povečali število uporabnikov MAU, ki so aplikaciji uporabljali dnevno. V prvem četrtletju je aplikacijo Telegram vsak dan odprlo 15,5 % uporabnikov MAU, kar je 9 % več kot v prvem četrtletju leta 2022.

Poleg aplikacije WhatsApp je imela v prvem četrtletju leta 2022 najvišji odstotek uporabnikov MAU tudi aplikacija LINE, in sicer 45 %. To je 10-odstotno povečanje v primerjavi s 35 odstotki v prvem četrtletju leta 2021. Messenger se je uvrstil na tretje mesto, saj je v prvem četrtletju leta 2022 aplikacijo vsak dan uporabljalo 16,4 odstotka uporabnikov MAU, kar je več kot 12 odstotkov.

Po podatkih MoneyTransfers.com sta WhatsApp in Messenger daleč najbolj priljubljeni aplikaciji za sporočanje v Združenih državah Amerike. Vendar podatki kažejo, da so konkurenti v zadnjih dveh letih pridobili tržni delež.

Kljub temu da so aplikacije Meta v prvem četrtletju leta 2022 predstavljale 78 odstotkov uporabe, je prišlo do porasta konkurenčnih skupin. Na tekmece je odpadlo 22 odstotkov - kar je za osem odstotnih točk več kot v prvem četrtletju leta 2020, ko je bilo teh 14 odstotkov.

Druge družbene platforme

Kljub priljubljenosti aplikacije WhatsApp so v porastu tudi druge družbene platforme. Uporabniki po vsem svetu radi preizkušajo nova spletna mesta in v nekaterih primerih celo zamenjajo, kar dokazuje ohranjanje aplikacij, kot sta Discord in Telegram. Uspešnost YouTuba je prav tako odlična. V mesecu januarju je imel skoraj 2,5 milijarde uporabnikov. Poleg tega je WeChat vse bolj priljubljen v azijskih državah, januarja je po vsem svetu imel 1,5 milijarde uporabnikov.

Zaradi vzpona konkurenčnih platform Meta upa, da si bo povrnila vse prednosti, ki jih je v preteklih letih izgubila zaradi nasprotnikov. Da bi dosegla ta status, širi nabor funkcij svojih platform.

Avgusta 2021 je bilo nameščenih 39 milijonov aplikacij WhatsApp. Večina jih je bila nameščena prek storitve Google Play (29 milijonov), v trgovini App Store pa jih je bilo 10 milijonov. Za aplikacijami TikTok, Facebook in Instagram je bil WhatsApp septembra 2021 četrta najbolj prenesena aplikacija.

Poleg tega so ljudje aplikacijo WhatsApp Business v storitvah Google Play in App Store prenesli 18-milijonkrat. Večino prenosov so opravili uporabniki operacijskega sistema Android.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki