marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaT-Mobile bo plačal 500 milijonov dolarjev zaradi vdora v podatke v letu 2021
12.08.2022

Ameriški operater T-Mobile je pristal na izplačilo 500 milijonov dolarjev v okviru poravnave kolektivne tožbe zaradi kršitve varnosti podatkov, do katere je prišlo leta 2021. Kot je razvidno iz sodnega spisa, so bili izpostavljeni podatki "približno 76,6 milijona prebivalcev ZDA, ki jih je identificiral T-Mobile".

slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

članki

WhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom


05.08.2022
Objavil: Dare Gliha

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

Na WhatsAppovem spletnem mestu je trenutno objavljena le metoda prenosa iz Androida na iPhone, uporabiti boste morali aplikacijo Move to iOS, na obeh napravah pa morate imeti nameščeno zadnjo različico aplikacije WhatsApp. Uporabiti morate tudi isto telefonsko številko kot v starem telefonu ali pa jo pred prenosom spremeniti. Sprejemni iPhone mora biti prav tako tovarniško ponastavljen ali nov.

Na podlagi korakov, navedenih v navodilih, je WhatsApp sodeloval z družbo Apple, da je lahko s svojo aplikacijo Move to iOS poskrbel za uspešen prenos podatkov WhatsApp v telefon z operacijskim sistemom iOS. Kot je navedeno na strani za podporo, boste lahko prenesli podatke o računu, profilno fotografijo, posamezne in skupinske klepete, zgodovino klepetov, medije za klepet in nastavitve aplikacije WhatsApp, ne boste pa mogli prenesti zgodovine klicev WhatsApp ali plačilnih sporočil med vrstniki.

Nezmožnost prenosa pogovorov v aplikaciji WhatsApp ob prehodu med operacijskima sistemoma iOS in Android je že dolgo boleča točka uporabnikov, ki preklapljajo med ekosistemi. Čeprav številne aplikacije za sporočanje preprosto omogočajo dostop do sporočil in klepetov iz katere koli naprave, lahko aplikacijo WhatsApp uporabljate le z eno telefonsko številko in z eno napravo pametnega telefona. Šele pred kratkim je WhatsApp povezanim napravam omogočil dostop, pošiljanje in prejemanje sporočil, ko je primarna naprava brez povezave.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki