marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaOperaterji na Finskem začasno ustavili prodajo telefonov Xiaomi
25.09.2023

Xiaomi bi lahko imel težave s prodajo svojih naprav na Finskem, je razkrilo poročilo podjetja Suomimobiili. Trije glavni operaterji, Telia, DNA in Elisa, začasno ustavljajo prodajo kitajskega podjetja kot odziv na prisotnost znamke v Rusiji po začetku vojne v Ukrajini lani.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

članki

WhatsApp končno omogoča pošiljanje fotografij višje ločljivosti


25.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Ena glavnih slabosti pošiljanja fotografij prek aplikacije WhatsApp je njihova obdelava, ki znatno (in zelo vidno) zmanjša njihovo velikost, ločljivost in kakovost. To pa bo končno postalo stvar preteklosti, vsaj glede nizke ločljivosti, saj se uvajajajo "fotografije v visoki ločljivosti".

V WhatsAppovem jeziku "HD" v tem primeru pomeni polno ločljivost slike. Na voljo imate tudi privzeto možnost kakovosti "Standardna" za manj prostora za shranjevanje in hitrejši prenos, s katero se ločljivost prepolovi. Število pikslov je eno, stiskanje pa drugo - pri slednjem je WhatsApp ostal tiho in ni razkril, koliko bo to veljalo tudi za tiste fotografije "HD". Kljub temu bodo zdaj vsaj v višji ločljivosti, zaradi česar bodo še vedno videti bolje.

Na voljo je nova ikona HD in ko jo pritisnete, boste lahko izbirali med omenjenima prednastavitvama kakovosti. Vse slike bodo še vedno šifrirane od konca do konca, ne glede na to, ali gre za HD ali ne.

Nova funkcija se trenutno uvaja za vse uporabnike po vsem svetu, vendar bo predvidoma trajalo nekaj tednov, da bo dosegla vse. Podpora za videoposnetke "HD" bo sledila kmalu zatem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki