marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

WhatsApp končno omogoča pošiljanje fotografij višje ločljivosti


25.08.2023
Objavil: Dare Gliha

Ena glavnih slabosti pošiljanja fotografij prek aplikacije WhatsApp je njihova obdelava, ki znatno (in zelo vidno) zmanjša njihovo velikost, ločljivost in kakovost. To pa bo končno postalo stvar preteklosti, vsaj glede nizke ločljivosti, saj se uvajajajo "fotografije v visoki ločljivosti".

V WhatsAppovem jeziku "HD" v tem primeru pomeni polno ločljivost slike. Na voljo imate tudi privzeto možnost kakovosti "Standardna" za manj prostora za shranjevanje in hitrejši prenos, s katero se ločljivost prepolovi. Število pikslov je eno, stiskanje pa drugo - pri slednjem je WhatsApp ostal tiho in ni razkril, koliko bo to veljalo tudi za tiste fotografije "HD". Kljub temu bodo zdaj vsaj v višji ločljivosti, zaradi česar bodo še vedno videti bolje.

Na voljo je nova ikona HD in ko jo pritisnete, boste lahko izbirali med omenjenima prednastavitvama kakovosti. Vse slike bodo še vedno šifrirane od konca do konca, ne glede na to, ali gre za HD ali ne.

Nova funkcija se trenutno uvaja za vse uporabnike po vsem svetu, vendar bo predvidoma trajalo nekaj tednov, da bo dosegla vse. Podpora za videoposnetke "HD" bo sledila kmalu zatem.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki