marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil letno poročilo za 2019
03.04.2020

Huawei je objavil letno poročilo za leto 2019, v katerem je razkril stabilno poslovanje. Globalno so prihodki od prodaje so v letu 2019 znašali 111,6 milijarde EUR, kar je 19,1 % več glede na lani. Čisti dobiček je dosegel 8,15 milijarde EUR, denarni tok iz poslovanja pa je presegel 11,88 milijarde EUR, kar je 22,4 % več v primerjavi z letom prej.

slikaPrvoaprilska šala: Google – Huawei in Apple – Samsung, korona sili proizvajalce telefonov v neverjetna partnerstva
01.04.2020

Verjetno ste že ugotovili, da je današnja novica zgolj prvoaprilska potegavščina. Izmišljena novica in pripadajoče slike so nastale kot sodelovanje s portalom Tehnozvezdje. Ker se nam zdi potegavščina simpatična jo puščamo v branje tudi za bodoče dni.

slikaSamsung nadgradil Galaxy S10 in Galaxy Note10 z novimi funkcijami
30.03.2020

Samsung Electronics je napovedal, da bodo s prihajajočo posodobitvijo programske opreme funkcije serije Galaxy S20 pametnih telefonov na voljo tudi na Galaxy S10 in Galaxy Note10 pametnih telefonih.

slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

članki

webOS tudi na netbookih in tablicah?


11.05.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Verjetno je že vsem znan prevzem podjetja Palm s strani HP-ja. Ob tem so še namignili, da razvijajo naprave bazirane na operacijskem sistemu webOS.

Ena izmed bolj atraktivnih zadev pri prevzemu je ravno nadzor nad Palmovo platformo webOS. Na tiskovni konferenci se je pojavilo tudi vprašanje, zakaj so pri HP-ju sploh investirali vsa ta sredstva v nakup Palma, ko bi lahko preprosto na novih napravah uporabili Android OS ali nekaj podobnega. Sledil je odgovor v obliki: "med pametnimi mobilniki, tablicami in netbooki je veliko priložnosti."

Omenili so tudi bližnje sodelovanje z Microsoftom, predvsem na liniji iPaq. Vsekakor pa imajo namen investirati v razvoj Palma. Cilj je popolnoma obnoviti znamko in dodati nekaj novih tipov naprav na prodajne police.

Pri Palmu so dejali: "Izjemno smo vznemirjeni s tem prevzemom. Po modelu Pre smo imeli visoka pričakovanja, ki so se očitno izjalovila. Nova pogodba s HP-jem pa bi znala voditi k novemu velikemu igralcu na trgu pametnih mobilnikov."

fotografije
komentarji