marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Kitajska preiskuje vsiljeno pošto v sms sporočilih


12.04.2008
Objavil: Igor Prešeren

Kitajske oblasti so sporočile, da so začele preiskovati pritožbe miljonov uporabnikov mobilnih telefonov, ki so bili žrtve tako imenovane masovne vsiljene pošte (znane kot spam) s strani oglaševalcev.

Vsesplošno razburjenje glede afere, ki jo na Kitajskem imenujejo kar "text message Gate" je izzvalo opravičila največjega kitajskega oglaševalca in ponudnika mobilnih storitev China Mobile. Komercialna tekstovna sporočila, ki so bila poslana več kot 200 milijonom uporabnikom, so bila poslana iz dveh družb: China Mobile in iz njenega manjšega tekmeca China Unicom.

"Obračamo se na vpletene družbe, ki naj se zamislijo in jih prosimo, da popravijo svoje napake, ki so posledica gonje za ustvarjanjem dobička v nasprotju z javnim interesom," je v svojem sporočilu objavljenem na spletni strani sporočil Liu Yue, vodja državnega sveta v pisarni za preiskovanje kaznivih dejanj.

Jason Jiang Nanchun, predsednik Focus media Holding Ltd., spletne oglaševalske družbe v lasti multinacionalke Nasdaq, je prejšnji teden že izdal javno opravičilo za nastale težave.

"Jiang Nanchun je javno priznal vse, vendar pa v poslanih sporočilih ni bilo pornografskih vsebin, temveč le nekaj reklam," je sporočila tiskovna predstavnica družbe, ki pa se je predstavila samo s priimkom Wu.

"Ta incident je prekršil pravila naše družbe in sedaj se močno trudimo, da popravimo nastali problem," je še sporočila. Iz China Mobile so sporočili, da so začasno ustavili delovanje mreže Focus Media, da bi preprečili pošiljanje velike količine kratkih sporočil. Oba ponudnika mobilnih storitev, sta tudi že odprla posebno vročo linijo za sprejemanje pritožb svojih uporabnikov.

Kitajski uporabniki mobilnih telefonov, kateri so s 555 milijoni tudi največji mobilni trg na svetu, pogosto dobivajo na svoje mobilne aparate nezaželena sporočila oglaševalcev, ki oglašujejo avtomobile, nepremičnine ali celo lažne dokumente.

Postavlja se že bolj strog nadzor nad družbami, ki pošiljajo mobilnim uporabnikom nezaželena oglasna sporočila v obliki SMS sporočil. Med zadnje ukrepe v boju proti vsiljeni pošti spada tudi akcija, ki jo je za svetovni dan pravic potrošnikov pripravila državna televizija China Central Television in ki opozarja uporabnike na ta problem.

Tako vlada kot družbe poudarjajo, da sedaj delajo na bolj točni opredelitvi predpisov glede identifikacije in obrambe pred takšnimi masovnimi sporočili. Ključna težava je v tem, da za zdaj še ne obstaja noben zakon, ki bi preprečeval izdajanje oziroma trgovanje osebnih informacij, kakršna je tudi osebna telefonska številka.

Hkrati s tem pa tudi Zhong Zhihong, predstavnik Ministrstva za informacijsko tehnologijo, ter odgovorni za internetno varnost, poziva vse komunikacijske družbe, da bolje poskrbijo za blokiranje vsiljene pošte, še poroča agencija Xinhua News.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki