marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Vse več pametnih mobilnikov


17.09.2014
Objavil: Dare Gliha

Analisti pri Juniper Researchu predvidevajo, da bo v letu 2014 razposlanih preko 1,2 milijarde pametnih mobilnikov. To je kar 19 odstotno povečanje glede na leto 2013, ko so razposlali »le« 985 milijonov enot.

Rast prodaje gre pripisati večinoma razvijajočim trgom, kjer so cenejši pametni mobilniki s ceno pod 150 dolarjev pravi hit. Še večji razcvet se obeta za čas, ko bodo na teh trgih na voljo pametni mobilniki s ceno pod 75 dolarjev.

Pri JR še navajajo, da Apple in Samsung dominirata pri premium pametnih mobilnikih, ostala podjetja pa svoj tržni delež iščejo v preostalih segmentih. Tako je na Kitajskem precej popularen Xiaomi, v Indiji pa Goole z iniciativo Android One.

Ravno tako so pri JR prepričani, da bo nedavno predstavljeni iPhone 6 Plus pretresel trg tablifonov, kjer trenutno kraljuje Samsung z serijo Note ter zadnjim Note 4. Predvideva se, da bodo prvi tedni prodaje dobri, šele kasnejši čas pa bo pokazal, kako so se uporabniki odzvali na večji iPhone.

Za konec še zanimivost. Glede na raziskavo Apple in Samsung obvladujeta kar 45 % celotnega trga pametnih mobilnikov. Številka se zna spremeniti kaj kmalu, saj se pričakuje, da bo povprečna cena pametnega mobilnika do leta 2019 padla na 274 dolarjev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki