marketing
več | arhivpoudarjeno
slika5 trikov za še boljše fotografije s pametnim telefonom
21.09.2023

Fotografija je umetnost zajemanja trenutkov, ki se nikoli ne bodo več ponovili. S pojavom pametnih telefonov je postalo zajemanje teh trenutkov lažje kot kdajkoli prej.

slikaMediaTek razvija prvi 3nm čip s procesno tehnologijo TSMC
22.09.2023

MediaTek je uspešno razvil svoj prvi 3nm čip, ki temelji na 3nm procesni tehnologiji podjetja TSMC. Novi 3nm čipset bo na trgu predstavljen prihodnje leto kot član paradnega konja serije Dimensity.

slikaApple obljublja posodobitev programske opreme za zmanjšanje sevanja iPhona 12
20.09.2023

Francoska nacionalna agencija za frekvence (ANFR) je pred nekaj dnevi prepovedala prodajo iPhona 12 v državi, ker je ugotovila, da naprava oddaja več elektromagnetnih valov, kot je dovoljeno v skladu s predpisi EU. Njena specifična absorpcijska stopnja (SAR) je bila nad zakonsko dovoljeno mejo.

slikaHuawei predstavlja jesenske novosti
18.09.2023

Huawei je v Barceloni organiziral prireditev, na kateri so predstavili nove nosljive naprave in strategijo »Fashion Forward«, ki zlitje tehnologij z modnim slogom dviguje na višjo raven. Huawei s tem razkriva ambicijo, da revolucionira industrijo nosljivih naprav z brezhibnim združevanjem vrhunske tehnologije, modnega oblikovanja in zdravstvenih funkcij usmerjenih k uporabniku.

slikaSlika prvega enopalčnega nubiinega telefona s 35-milimetrsko kamero
15.09.2023

ZTE je edinstven zaradi uporabe 35-milimetrskega objektiva na glavnih kamerah nekaterih svojih paradnih konjev, kot sta nubia Z50S Pro in pred njim Axon 40 Ultra. In zdi se, da namerava podjetje narediti naslednji korak in ponuditi 35-milimetrski fotoaparat s tipalom velikosti enega palca.

članki

Vsak osmi uporabnik je utrpel izgubo ali krajo mobilne naprave


15.11.2013
Objavil: Dare Gliha

Po navedbah KasperskyConsumerSecurityRisksraziskave, ki jo je izvedlo B2B International v sodelovanju s Kaspersky Lab poleti 2013, je bilo ugotovljeno, da je preko 12 % uporabnikov v Evropi že doživelo izgubo, krajo ali nepopravljivo škodo na svoji mobilni napravi v zadnjih 12 mesecih. Problem ne predstavlja izgubo naprave, temveč izguba dragocenih osebnih ali drugih podatkov, ki so shranjeni na napravi.

Prenosni in tablični računalniki ter pametni telefoni so že dolgo nepogrešljiv del našega vsakdana, bodisi je to na delovnem mestu, doma ali pa ob druženju s prijatelji in sorodniki. Kaj pa, če se mobilna naprava pokvari, izgubi ali jo ukradejo? Kaj se zgodi z vsemi fotografijami, videi in gesli za elektronsko bančništvo ali pošto, ki so shranjeni na napravi? Ali lahko res vsi ti podatki izginejo z izgubo ali okvaro naprave?

Raziskava kaže, da so mobilne naprave redno izgubljene, poškodovane ali ukradene, saj je več kot 12 % anketiranih poročalo, da so se soočili z enim izmed teh problemov v zadnjih 12 mesecih. Podrobnejši pregled je pokazal, da je bilo 8 % naprav nepopravljivo poškodovanih, 2 % izgubljenih in 3 % ukradenih. Ta podatek potrjuje, da je izguba ali kraja mobilne naprave pogost problem. Toda poleg izgube mobilne naprave, s kakšnimi problemi se še sooča uporabnik?

Glede na raziskavo so na mobilnih napravah shranjene naslednje vrste podatkov:

• osebne fotografije in videi: 74 % pametni telefoni in 68 % tablični računalniki,
• osebna elektronska pošta: 64 % pametni telefoni in 62 % tablični računalniki,
• gesla za družbena omrežja in elektronsko pošto: 17 % pametni telefoni in 15 % tablični računalniki,
• službena elektronska pošta: 30 % pametni telefoni in 27 % tablični računalniki,
• službeni ali poslovni dokumenti: 17 % pametni telefoni in 25 % tablični računalniki,
• finančne informacije, med drugim tudi gesla za dostop do elektronskega bančništva: 8 % pametni telefoni in tablični računalniki.

Z drugimi besedami, uporabniki shranjujejo vse vrste informacij na svojih mobilnih napravah in vrednost teh informacij ali podatkov je pogosto bolj pomembna kot vrednost same naprave.

Izguba podatkov je več kot dober razlog za skrb. Če zaupni podatki ali informacije pristanejo v nepravih rokah, so lahko posledice katastrofalne – zaupni službeni podatki lahko pridejo v javnost, uporabnikov račun na družbenih omrežjih ali straneh za elektronsko bančništvo je lahko zlorabljen. Na srečo obstaja priročen in zanesljiv način za občutno zmanjšanje tveganja.

Kaspersky Internet Securityfor Android je rešitev razvita z namenom, da zaščiti najbolj priljubljene svetovne mobilne platforme. Poleg naprednih tehnologij, ki zaznajo in onemogočijo vse kibernetske grožnje, ima program obilico funkcij, ki preprečujejo izgubo ali krajo dragocenih podatkov. Programska oprema Kaspersky Laba lahko celo pomaga najti in obnoviti izgubljeno ali ukradeno mobilno napravo.

• Lock&Locate funkcija lahko onemogoči delovanje izgubljene naprave in določi njeno lokacijo s pomočjo GPS-a na mobilni napravi;
• DataWipe funkcija lahko v celoti izbriše vse podatke shranjene na napravi;
• Mugshot funkcija lahko na skrivaj posname fotografijo kogarkoli, ki uporablja mobilno napravo v času izgube in jo pošlje policiji;
• SIM Watch funkcija omogoča lastniku, da onemogoči uporabo mobilno naprave ali izbriše v celoti pomnilnik oziroma shranjene podatke, četudi je bila SIM kartica na napravi zamenjana.

Vse zgoraj naštete funkcije lahko uporabnik daljinsko upravlja preko Anti-TheftManagement, ki je spletni center, ki omogoča lastniku dostop do izgubljene naprave preko računalnika ali druge mobilne naprave. Na žalost, pa ni vedno mogoče najti napravo ali ohraniti podatke, ki so bili shranjeni na pogrešani mobilni napravi. Vendar pa lahko Kaspersky Internet Securityfor Android zagotovi, da dragoceni in zaupni osebni ali službeni podatki ne padejo v neprave roke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki