marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaČas je za nov telefon!
23.11.2022

Na prazničnem seznamu želja marsikoga se bo letos zagotovo znašel tudi nov pametni telefon. Izberite takšnega, ki vam bo olajšal spopadanje z vsakdanjimi obveznostmi in vam prihranil več časa za vse načrtovane prostočasne aktivnosti. Samsung Galaxy Z Fold4 je zmogljiv pametni telefon, pisan na kožo predvsem poslovnim uporabnikom, kreativcem in ljubiteljem iger.

slikaVeč kot 70 % naprav Apple iPhone 14 uporablja zaslone Samsung OLED
30.11.2022

Samsung Display je prevladujoči igralec na tržišču zaslonov OLED, eden glavnih razlogov za to pa je odločitev družbe Apple, da za svoje telefone iPhone uporablja panele tega korejskega proizvajalca.

slikaKmalu boste lahko pretakali zvok iz Androida v Windows 11
28.11.2022

Aplikacija Phone Link se je začela uporabljati pred časom in je bila sprva namenjena izključno lastnikom telefonov Samsung, sčasoma pa se je z izdajo sistema Windows 11 razširila na vse telefone s sistemom Android.

slikaMediaTek predstavil najnovejši čip Dimensity 9200
25.11.2022

MediaTek je predstavil svoj najnovejši vodilni čipovski nabor Dimensity 9200, ki v industrijo pametnih telefonov prinaša več novosti. To je prvi čipset, ki je na trg prišel z glavnim jedrom Arm Cortex-X3 s taktom 3,05 Ghz in temelji na arhitekturi ARMv9.

slikaIntegracija iCloud Photos se širi v aplikacijo Windows 11 Photos
23.11.2022

Microsoft je začel uvajati integracijo iCloud Photos za aplikacijo Windows 11 Photos. Funkcija je na voljo s posodobitvijo aplikacije Photos, ki je na voljo v trgovini Microsoft Store.

članki

Vsak dan prodanih 300.000 Symbian mobilnikov


06.09.2010
Objavil: Mitja Zupančič

Fundacija Symbian se je odzvala na Googlove prodajne številke njihovega operacijskega sistema Android. Zatrjujejo namreč, da aktivirajo več kot 50 % mobilnikov vsak dan.

Sodeč po poročilu podjetja Canalys je bilo v primerjavi z Androidom (200.000) v drugem četrtletju prodanih več kot 300.000 mobilnikov z Symbian operacijskim sistemom vsak dan.

V povprečju to pomeni aktivacijo treh mobilnikov na sekundo. Vse to postavlja vse RIM-ove, Googlove in Applove senzacionalne novice o norih prodajah pametnih mobilnikov malce na trhla tla.

Izvršni direktor Symbiana, Lee M Williams je dejal: "Vse te prodajne številke povejo pozitivne novice za skupnost Symbian.

"Trg pametnih mobilnikov postaja vsako leto bolj natrpan. Dejstvo, da z lepo razliko prodamo več kot naša konkurenca nas postavlja v kombinaciji z vsemi prihajajočimi obveznostmi in razvijanji v izjemno samozavesten položaj in z veseljem sprejemamo prihajajoče izzive."

Prodajne številke, ki sicer ne tekmujejo z izredno priljubljenimi pametnimi mobilniki, kot sta HTC Desire in iPhone 4, so vseeno v srednjem cenovnem razredu pomagale postaviti operacijski sistem Symbian v zavidljiv položaj.

S prihajajočo različico Symbian^3 se bo Symbianov napad na srednji razred močno okrepil, Nokia C7 bo eden izmed prvih napadalcev, Androidu pa napovedana neizbežna dominacija očitno še ne bo uspela tako hitro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki