marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Vrata je odprl CeBIT 2012


06.03.2012
Objavil: Andrej Bergant

CeBIT 2012, ki je svoja vrata odprl danes 6. marca 2012 in bo trajal do sobote 10. marca, se tako kot vsako leto odvija v Hannovru, v Nemčiji. Za področje IT storitev je CeBIT največji dogodek leta, kjer se zberejo vsi ponudniki, ki na tem področju nekaj štejejo.

Zaradi velikega števila razstavljalcev, konferenc in predstavitev je to dobra priložnost za pridobitev novih znanj in novih poznanstev. Ekipa mobile.si je na kraju dogajanja in bo v naslednjih dneh za vas poiskala vse novosti in različne zanimivosti na področju mobilne telefonije.
Kot osrednji in največji sejem za področje ITja, je jasno veliko govora o trenutno najbolj vročih izrazih v ITju, kot so Big Data, računalništvo v oblaku, mobilnost in družabna omrežja. Ti izrazi pa po neposredno ali posredno povezani z mobilnimi telefoni, zato najdemo tukaj tudi kar nekaj proizvajalecev mobilnih telefonov, še več pa je proizvajalcev in prodajalcev dodatkov za mobilne telefone, od torbic in zaščitnih ohišji, do zunanjih zvočnikov in ostalih "igračk". In prav dodatni opremi za mobilne telefone, je namenjen del sejma, ki je dobil ime "CeBIT i-land", kjer so razstavljeni najnovejši dodatki za vse večje platforme - Apple iOS, Android, Windows Phone in Blackberry.

Na sejmu se letos predstavlja preko 4200 podjetji iz več kot 70 držav. Iz Slovenije se bo predstavilo 9 podjetji, izmed katerih se jih 6 odločilo za razstavni prostor v okviru Slovensko-nemške kospodarske zbornice.

Glavna država partnerica je letos Brazilija. Država z veliko rastjo na področju informacijskih tehnologij ter z zelo velikim potencialom za rast. Iz Brazilije prihaja vedno več inovacij na področju ITja in se v ekonomskem vidiku nasploh šteje kot ena najhitreje rastočih držav na svetu. Nemčijo je zaradi partnerstva na CeBITu obiskala tudi predsednica Brazilije, Dilma Rousseff, ki je v ponedeljek zvečer skupaj z nemško Kanclerko Angelo Merkel otvorila sejem.

Fotografije iz sejma si lahko ogledate v našem albumu.

albumfotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki