marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

članki

VoIP internetna telefonija presega WiFi in potuje svojo pot proti 3G omrežju.


29.11.2007
Objavil: Goran Gambiroža

Analitiki se ukvarjajo z vprašanjem, ali bo VoIP internetna telefonija prešla iz uporabe WiFi omrežij na 3G omrežja. Dan Bubley iz podjetja Disruptive Analysis trdi, da bo do leta 2012 prehod na 3G kar pogost. Če povemo v številkah, bo približno 250 milijonov uporabnikov uporabljalo 3G VoIP za telefonske pogovore, medtem ko bo okoli 100 milijonov še vedno uporabljalo WiFi povezavo.

K povečanju priljubljenosti 3G omrežja, pripomorejo tudi brezžični modemi (uporabni v navezavi z osebnimi ali pa prenosnimi računalniki) in pa 3G/WiFi telefonski aparati, kateri podpirajo programsko opremo kot je naprimer Skype , katerih je dan danes na trgu vse več v ponudbi mobilnih operaterjev.
Primer je Nokia, ki je s svojim modelom N73 v pričetku leta 2007 ponudila podporo programu Skype vendar še vedno le s pomočjo povezave na WiFi omrežje.

V katero smer se bo tehtnica premaknila, bodo uporabniki odločali sami, s pomočjo operaterjev in njihovih ponudb. Kakorkoli že, VoIP tehnologija se ne misli umakniti iz trga, ter ima namen postati močna konkurenca telefonskih pogovorov v navadnih GSM omrežjih.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki