marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Vodafone in 3G-omrežje v času božiča?


21.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Pri mobilnem operaterju Vodafone so razkrili podrobnosti o njihovih novih mobilnikih, ki naj bi jih bilo kar okoli 15. Stimulirali naj bi rojstvo 3G omrežja in storitev v času okoli božiča.

Britanska družba bo sprva predstavila šest cenejših izdelkov in s tem opogumila naročnike k uporabi 3G omrežja. Novi, manjši in lažji mobilniki naj bi ponujali storitve, kot so dostop do interneta in pretakanje video vsebin.

Ostalih enajst mobilnikov bo dosegljiviih v Angliji, kjer je družba Vodafone konca junija dosegla okoli 282.000 uporabnikov 3G-omrežja. Tretja generacija storitev je bila v Angliji predstavljena že lani novembra v upanju na deset milijonov uporabnikov po celem svetu do konca marca letos.

"Ogromno razmerje iz naše kolekcije je načrtovano na srednji razred cenovnega razreda, kar pomeni, da naj bi se množični trg odločil za Vodafone live! v 3G omrežju. Prepričani smo, da bo letos 3G-božič," zagotavlja direktor marketinga pri družbi Vodafone.

Nova Vodafone kolekcija vključuje eksluzivne mobilnike znamk Toshiba in Sharp.

Pri konkurenčnem operaterju O2 so povedali, da se imajo namen osredotočiti na nove mobilnike v času božiča, kot tudi 3G-omrežje, medtem ko uveljavljeni operater 3 omenja, da so v dobrem položaju izkoristiti 3G-omrežje.

Predstavnica operaterja 3 pravi: "Imamo tri leta izkušenj in vemo, kaj stranke hočejo pri 3G omrežju in smo zadovoljni, da bodo to zelo resno vzeli tudi pri konkurentu Vodafone."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki