marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

vlingo - glasovni vmesnik za mobilnike


08.09.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri korporaciji Vlingo so prejšnji teden predstavili omejeno beto različico novega glasovnega vmesnika za mobilnike. Zadeva deluje na osnovi glasovne tehnologije, ki so jo razvili pri omenjenem podjetju.

V želji razbremenitve uporabnika z nenehnim tipkanjem po mobilniku, vlingo omogoča uporabnikom upravljanje mobilnega interneta kar z njihovimi glasovi. Spreminjanje načina izgovarjanja tokrat ni potrebno, besede se izgovori popolnoma po želji. Vlingo tako prikaže rezultate v obliki besede za besedo.

Vmesnik omogoča uporabnikom izgovorjavo ali pisanje v vsak vlingov okvirček na mobilniku. Tako imajo na voljo vse informacije, zabavo in komunikacijske aplikacije, ki so danes na voljo.

Vlingo ponuja:

- Izgovorjava brez omejitev. Do sedaj so tudi najbolj napredne glasovne aplikacije zahtevale od uporabnikov določeno število korakov do uspešne uporabe glasovnih funkcij.

- Možnost proste uporabe pisanja in glasu. V situacijah, kjer ljudje raje uporabljajo tekstovni način komunikacije, vlingo omogoča prosto premikanje med uporabo tipkovnice in glasu.

- Preprost API za integriranje v aplikacije. Vlingova tehnologija omogoča uporabo preproste knjižnice podatkov, katera brez težav teže na veliki večini 3G in multimedijskih mobilnikov.

Omejena beta različica je na voljo za vse uporabnike. Preprosto odsurfajte na njihovo domačo stran www.vlingomobile.com in si pretočite aplikacijo.

Povezava do video posnetka, kako vlingo deluje: link.brightcove.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki