marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Visa testira SMS sporočila o transakcijah


28.08.2008
Objavil: Dare Gliha

Visa bo v sodelovanju z osmimi finančnimi podjetji pričela s testiranjem opozoril preko SMS sporočil v realnem času. S tem želijo zmanjšati zlorabe računa. Pri testiranju bo sodelovalo 2000 uporabnikov, le-ti pa bodo v nekaj sekundah po transakciji o tem obveščeni preko SMS sporočila.

Uporabnik lahko izbere več načinov obveščanja, od obveščanja o dvigu denarja, mednarodni uporabi, spletni ali telefonski uporabi ali če je transakcija presegla določeno denarno vrednost. Imetniki računa lahko tako takoj preverijo transakcijo in v primeru suma zlorabe takoj pokličejo banko in sporočijo zlorabo. Ravno tako lahko preprečijo vse nadalnje transakcije.

Med banke, ki sodelujejo pri testiranju sodijo severno ameriške PNC Bank, SunTrust Bank, U.S. Bank, Wachovia, Wells Fargo, TD Bank Financial Group ter kanadska Vancity in Royal Bank of Canada.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki