marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

VISA in mobilno plačevanje


20.01.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri znanem podjetju, ki se ukvarja s kreditnimi karticami so predstavili mobilno platformo, katera postavlja temelje pri komercialnem mobilnem plačevanju in ostalih storitvah.

Nova platfroma je oblikovana za pospešeno sodelovanje med finančnimi servisi in mobilnimi telekomunkacijskimi sektorji, pri dobavi aplikacije za mobilno plačevanje in za ostale plačilne storitve.

"Dolgo smo se zavedali pomembnosti mobilnega plačevanja, ki bo služil kot pripomoček pri rešitvi storitev za potrošnike," je povedal Patrick Gauthier, višji podpredsednik za inovacije pri družbi Visa International. "Predstavitev mobilne platforme je pomemben industrijski mejnik, predvsem zato, ker omogoča inovativne poskuse pri globalnih marketinških strategijah za mobilno plačevanje."

Platforma je spremljava pri tehnoloških orodjih in aplikacijah, zaščitnih standardih in poslovnih modelih, ki bo omogočalo Visinim izdajateljem in mobilnim operaterjem začetek pri razvijanju izdelka in komercializaciji mobilnih plačilnih storitev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki