marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Osem milijonov Američanov za snemanje videoposnetkov uporablja mobilnik


26.10.2006
Objavil: Sašo Mlakar

Mobilna industrija vedno bolj zaznamuje popularnost Web 2.0 storitev, kjer uporabniki sami nalagajo svoje vsebine, kot je YouTube, MySpace in Facebook. V svetu poteka urna razprava o nedavni Googlovi pridobitvi YouTuba in kaj to pomeni za mobilno skupnost.

Po navedbah družbe Telephia, 3 % ameriških naročnikov, kar je okoli 8 milijonov uporabnikov, uporablja mobilni telefon tudi za snemanje videoposnetkov. Ta številka pa se podvoji med uporabniki, ki so pred kratkim kupili nov mobilni telefon, kar kaže hitro naraščujoč trend.

»Google je prejšnji teden plačal 1,65 milijarde ameriških dolarjev za YouTube in s tem potrdil uspeh in nadaljni potencial video vsebin, katere uporabniki sami posnamejo. Mobilni telefon je edinstven in bogat vir spontanih, osebnih videoposnetkov, takšnih, ki so YouTube naredili za svetovni fenomen,« je dejal Kanishka Agarwal, podpredsednik novih produktov pri družbi Telephia.

V Ameriki največ uporabnikov, ki snemajo videoposnetke, uporablja Motorolo RAZR, ki ima 21 % delež, sledijo pa ji še Nokia 6101 s 6 %, Motorola E815, Sony Ericsson Z525 in LG VX8100 s po 3 %, ter ostali mobilni telefoni.

Kljub temu, da vse več uporabnikov v Ameriki uporablja mobilnik za snemanje videoposnetkov, pa še vseeno zaostajajo za evropskimi uporabniki. Telephia je raziskave delala v šestih evropskih državah, med temi pa sta po uporabi telefona za snemanje videoposnetkov na prevm mestu Italija in Španija s 15 % in 14 %, sledijo pa jima še Velika Britanija in Švedska z 12 % in 10%, Francija in Nemčija pa imata vsaka po 9 % uporabnikov, ki z mobilnim telefonom snemajo videoposnetke.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki