marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Vertu povečuje prodajo


17.05.2007
Objavil: Dare Gliha

Vertu, luksuzna linija mobilnikov finskega proizvajalca Nokie pričakuje letos 225 odstotno povečanje prodaje na srednje vzhodnem področju. K temu bo pripomoglo predvsem dejstvo, da super bogataši na tem področju menjajo svoje mobilnike (nekateri so dražji od 338.500 ameriških dolarjev) hitreje, kot se le-ti proizvedejo.

Lansko leto je podjetje zabeležilo 250 odstotno povečanje globalne prodaje, predvsem na račun dejstva, da se je nenadoma pojavilo precej novih milijonarjev. Vertu, ki je aktiven v Evropi, ZDA, na Kitajskem, Srednjem vzhodu in Indiji, se bo kmalu razširil še na Južno Ameriko. Do prihodnjega leta pričakujejo vstop tudi na največji luksuzni trg na svetu, Japonsko. Po navedbah Wajdi A Hadija, predstavnika Vertuja, so luksuzni mobilniki zamenjali ročno narejene ure in postali zadnja modna muha.

Vertujev model Cobra, mobilnik s safirji in zlatom ter diamantno in rubinasto kačo, ki se spušča po njegovi strani, je sedaj postal statusni simbol med bogatimi. Tako pri podjetju vedno iščejo nove regije, kjer bi lahko svojo prodajo še povečali. Predvsem pa so pri hčerinskem podjetju Nokie našli tržno nišo, ki jo zelo dobro izkoriščajo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki