marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Spremenite svoj mobilni telefon v avtomobilski zvočni sistem


12.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Venturi Mini FM sprejemnik uporablja bluetooth tehnologijo za zvočne pogovore in predvajanje glasbe v avtomobilu. Uporabniki mobilnih telefonov lahko prenašate svojo glasbo iz mobilnega telefona neposredno na radijski sprejemnik avtomobila, medtem ko uporabljate zvočni sistem v avtomobilu kot del prostoročnega sistema, zahvaljujoč novi majhni napravi, katero priključimo na napajanje v avtomobilu.

Venturi Mini je prva naprava, ki združuje FM sprejemnik za zvok s povezavo bluetooth 2.0. Pripomoček, katerega zlahka spravimo v žep, lahko povežemo z mobilnim telefonom preko povezave bluetooth in omogoči predvajanje glasbe z mobilnega telefona preko radia v avtomobilu.

Podobno pa lahko z Venturi Mini sprejemamo in opravljamo klice preko stereo sistema, nameščenega v avtomobilu, saj ima naprava lasten mikrofon za dvosmerno komunikacijo. Klice lahko sprejmemo ali sprožimo kar preko naprave Venturi Mini, naprava pa posreduje ID klicočega in informacije iz imenika telefona kar na zaslon radijskega sprejemnika v avtomobilu.

Z Venturi Mini lahko povežemo tudi druge naprave, kot so MP3 predvajalniki, ki omogočajo povezavo preko bluetooth standarda. Dodatno pa lahko z Venturi Mini povežemo tudi ostale CD predvajalnike, MP3 predvajalnike in iPode kar preko navadnega, 3,5 milimetrskega, vhoda. Tako lahko prenašamo skladbe iz večine prostoročnih naprav za predvajanje glasbe na zvočni sistem v avtomobilu.

Še ena izredno uporabna funkcija, katero premore Venturi Mini, je vhod za polnilec, podoben USB-ju, za polnjenje mobilnih telefonov ali drugih naprav med potjo.

Venturi Mini bo v septembru tega leta začelo prodajati kar nekaj internetnih prodajalcev, cena pa bo znašala 79,99 britanskih funtov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki