marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Spremenite svoj mobilni telefon v avtomobilski zvočni sistem


12.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Venturi Mini FM sprejemnik uporablja bluetooth tehnologijo za zvočne pogovore in predvajanje glasbe v avtomobilu. Uporabniki mobilnih telefonov lahko prenašate svojo glasbo iz mobilnega telefona neposredno na radijski sprejemnik avtomobila, medtem ko uporabljate zvočni sistem v avtomobilu kot del prostoročnega sistema, zahvaljujoč novi majhni napravi, katero priključimo na napajanje v avtomobilu.

Venturi Mini je prva naprava, ki združuje FM sprejemnik za zvok s povezavo bluetooth 2.0. Pripomoček, katerega zlahka spravimo v žep, lahko povežemo z mobilnim telefonom preko povezave bluetooth in omogoči predvajanje glasbe z mobilnega telefona preko radia v avtomobilu.

Podobno pa lahko z Venturi Mini sprejemamo in opravljamo klice preko stereo sistema, nameščenega v avtomobilu, saj ima naprava lasten mikrofon za dvosmerno komunikacijo. Klice lahko sprejmemo ali sprožimo kar preko naprave Venturi Mini, naprava pa posreduje ID klicočega in informacije iz imenika telefona kar na zaslon radijskega sprejemnika v avtomobilu.

Z Venturi Mini lahko povežemo tudi druge naprave, kot so MP3 predvajalniki, ki omogočajo povezavo preko bluetooth standarda. Dodatno pa lahko z Venturi Mini povežemo tudi ostale CD predvajalnike, MP3 predvajalnike in iPode kar preko navadnega, 3,5 milimetrskega, vhoda. Tako lahko prenašamo skladbe iz večine prostoročnih naprav za predvajanje glasbe na zvočni sistem v avtomobilu.

Še ena izredno uporabna funkcija, katero premore Venturi Mini, je vhod za polnilec, podoben USB-ju, za polnjenje mobilnih telefonov ali drugih naprav med potjo.

Venturi Mini bo v septembru tega leta začelo prodajati kar nekaj internetnih prodajalcev, cena pa bo znašala 79,99 britanskih funtov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki