marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Uspeh slovenske inovacije IntPad na sejmu CamExpo London


24.10.2014
Objavil: Dare Gliha

IntPad, edinstveni pripomoček za izvajanje akupresure, ki ga je razvila ekipa slovenskih strokovnjakov, je na CamExpo 2014, osrednjem dogodku s področja komplementarne, naravne in integrativne medicine v Veliki Britaniji, zasedel odlično 3. mesto med najboljšimi novimi izdelki CamExpo leta 2014.

Prvi oktobrski vikend je bil IntPad predstavljen v Londonu na CamExpo 2014, osrednjem dogodku s področja komplementarne, naravne in integrativne medicine v Veliki Britaniji. Med izredno močno konkurenco inovacij z vsega sveta, ki so se potegovale za naziv najboljši novi izdelek CamExpo leta 2014, je zasedel odlično 3. mesto.

Že sama nominacija IntPada za najboljši novi izdelek je dokaz, da obiskovalci in strokovnjaki prepoznajo dodano vrednost pripomočka, ki lahko v veliki meri poenostavi izvajanje terapij, s fantastičnimi odzivi različnih strokovnjakov pa je ekipa IntPada dobila tudi novo mednarodno potrditev, da so na pravi poti.

Letošnji CamExpo je gostil več kot 5000 obiskovalcev, med katerimi so prevladovali zdravniki in drugi zdravstveni delavci, komplementarne klinike, trgovine s pripomočki za zdravo življenje ter predstavniki medijev iz vse Evrope. Predstavljene so bile najrazličnejše klinične naprave, dodatki, sredstva, aparati in drugi pripomočki za zdravje ter estetiko. Med 200 rastavljalci so za inovacijo IntPad poželi mnogo pozitivnih kritik ter pohval. Več o sejmu CamExpo si lahko preberete na camexpo.co.uk.

IntPad - pripomoček za izvajanje akupresure
IntPad je namenjen terapevtom, maserjem, fizioterapevtom in zdravnikom. Predhodno znanje za njegovo uporabo ni potrebno, saj posnetki nazorno prikazujejo ustrezne točke in njihovo zaporedje za izvajanje terapije. Z njim lahko odpravljamo več kot 200 težav, od preprostih zdravstvenih, do vse težjih, psiholoških problemov ter problemov, povezanih s sodobnim načinom življenja (stres, izgorelost). Pacientu oz. strankam tako zagotovimo dodatno, znanstveno dokazano učinkovito pomoč za njegovo težavo, s čimer je zaradi kombiniranja različnih metod učinkovitost zdravljenja občutno povečana.

Hiter dostop do pravilnega zaporedja akupresurnih točk
IntPad deluje povsem preprosto in omogoča terapevtu, da hitro najde rešitev za težavo. V obliki tablice je nemoteč in priročen pripomoček tako med samim izvajanjem terapije, kot pripravo nanj. S klikom na izbrano težavo se prikaže kombinacija akupresurnih točk, ki jih moramo stimulirati. Posnetki s podnapisi in grafičnimi prikazi nazorno in zelo natančno prikazujejo, kje se nahaja vsaka točka iz dane kombinacije.

Sprotno izobraževanje in nadgrajevanje znanja
Delo z ljudmi od terapevtov zahteva nenehno izobraževanje. Za to poskrbi drugi del orodja – IntPad Edu, ki uporabniku ponuja tako začetno hitro, preprosto in učinkovito izobraževanje o akupresuri, kot tudi njegovo nadaljnje sprotno nadgrajevanje.

5-letni razvoj, ki se nadaljuje
IntPad je nastal na podlagi večletnega razvoja, pri čemer so se strokovnjaki z različnih področij osredotočili na izdelavo pripomočka za izvajanje terapij akupresure, ki je preprost za uporabo in hkrati strokoven. Skupaj z zdravnico dr. Mileno Plut-Podvršič, akupunkturologinjo, ki ima več kot 30 let kliničnih izkušenj, so razvili pripomoček, ki omogoča zelo preprosto in hkrati izredno natančno lociranje akupresurnih točk. To pomeni, da ga lahko uporablja prav vsak terapevt, ne glede na njegovo medicinsko znanje ali poznavanje akupresure.

Pripomoček bo z leti z nadgrajevanjem prek spleta uporabnikom ponujal številne druge metode terapij, kot so refleksna masaža stopal, fizioterapevtske vaje, glasbena, barvna in aurikulo terapija, obenem pa tudi orodja za optimizacijo poslovanja, kot je virtualna ambulanta za spremljanje aktivnosti z vsakim posameznikom.

IntPad je na voljo po ceni 680 EUR, osnovna različica Basic (za domačo rabo), ki ponuja rešitve za 80 težav in nima možnosti kasnejše nadgradnje z izobraževalnimi gradivi, pa po 490 EUR.

Več informacij o novem pripomočku najdete na IntPad.si ter na facebook.com/intpad.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki