marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

članki

Več kot polovica mobilnikov, prodanih v letu 2007, je imela podporo spominskim karticam


08.08.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Strategy Analytics predvideva, da bo povprečna letna rast prodaje mobilnih telefonov z režo za spominsko kartico, znašala okoli 13 odstotkov v naslednjih petih letih.

Tako naj bi telefone z režo za spominske kartice v letu 2011 uporabljalo že kar 1,04 milijarde uporabnikov mobilnih telefonov. Novo poročilo še poroča, da je bilo v letu 2007 po svetu razposlanih 592 milijonov mobilnikov, ki imajo razširljiv spomin in to predstavlja kar 53 odstotkov vseh razposlanih mobilnih telefonov v tem letu.

Poročilo navaja še, da so bile v letu 2007 najpopularnejše reže za spominske kartice tipa microSD, katerih tržni delež znaša 57 odstotkov in so sedaj popularnejše od MMC spominskih kartic. Pričakuje se, da bo microSD tip kartic še vnaprej pridobival na priljubljenosti in bodo te reže za spominske kartice predstavljale kar 86 odstotkov celotnega trga v letu 2011, potem pa je pričakovati konkurenco novih spominskih sistemov, kot je recimo Universal Flash Storage (UFS).

Steve Entwistle, podpredsednik družbe Strategic Technologies je razložil: »Mobilni telefoni z vhodi za spominske kartice že sedaj predstavljajo preko 85 odstotkov vseh mobilnih telefonov na razvitejših trgih. Sedaj pa je opazno povečanje uporabe takšnih mobilnikov tudi na nerazvitejših trgih, kjer se ustvarja potreba po mobilnih telefonih s predvajalnikom glasbe in kamero.«

Stuart Robinson, direktor družbe Handset Component Technologies,je dodal: »Potreba po večjih spominskih karticah za shranjevanje glasbe, slik, video posnetkov ter drugih podatkov bo sprožila veliko povečanje prisotnosti microSDHC formata kartice med letoma 2008 in 2009. Strategy Analytics pričakuje močno rast mobilnikov z (za)dosti notranjega pomnilnika, a vseeno so spominske kartice velika prednost, saj lahko enostavno povečamo pomnilnik, podatke pa lažje prenašamo med različnimi mobilnimi napravami.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki