marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Več kot polovica mobilnikov, prodanih v letu 2007, je imela podporo spominskim karticam


08.08.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Strategy Analytics predvideva, da bo povprečna letna rast prodaje mobilnih telefonov z režo za spominsko kartico, znašala okoli 13 odstotkov v naslednjih petih letih.

Tako naj bi telefone z režo za spominske kartice v letu 2011 uporabljalo že kar 1,04 milijarde uporabnikov mobilnih telefonov. Novo poročilo še poroča, da je bilo v letu 2007 po svetu razposlanih 592 milijonov mobilnikov, ki imajo razširljiv spomin in to predstavlja kar 53 odstotkov vseh razposlanih mobilnih telefonov v tem letu.

Poročilo navaja še, da so bile v letu 2007 najpopularnejše reže za spominske kartice tipa microSD, katerih tržni delež znaša 57 odstotkov in so sedaj popularnejše od MMC spominskih kartic. Pričakuje se, da bo microSD tip kartic še vnaprej pridobival na priljubljenosti in bodo te reže za spominske kartice predstavljale kar 86 odstotkov celotnega trga v letu 2011, potem pa je pričakovati konkurenco novih spominskih sistemov, kot je recimo Universal Flash Storage (UFS).

Steve Entwistle, podpredsednik družbe Strategic Technologies je razložil: »Mobilni telefoni z vhodi za spominske kartice že sedaj predstavljajo preko 85 odstotkov vseh mobilnih telefonov na razvitejših trgih. Sedaj pa je opazno povečanje uporabe takšnih mobilnikov tudi na nerazvitejših trgih, kjer se ustvarja potreba po mobilnih telefonih s predvajalnikom glasbe in kamero.«

Stuart Robinson, direktor družbe Handset Component Technologies,je dodal: »Potreba po večjih spominskih karticah za shranjevanje glasbe, slik, video posnetkov ter drugih podatkov bo sprožila veliko povečanje prisotnosti microSDHC formata kartice med letoma 2008 in 2009. Strategy Analytics pričakuje močno rast mobilnikov z (za)dosti notranjega pomnilnika, a vseeno so spominske kartice velika prednost, saj lahko enostavno povečamo pomnilnik, podatke pa lažje prenašamo med različnimi mobilnimi napravami.«

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki