marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Več kot polovica mobilnih uporabnikov ne uporablja programske zaščite


11.10.2013
Objavil: Dare Gliha

B2B International in Kaspersky Lab sta poleti 2013 izvedla raziskavo, s katero sta ugotovila, da več kot 50 % (enak podatek velja za Evropo) uporabnikov Android naprav ne uporablja nobene zaščite. Android je že dolgo najbolj priljubljena platforma tako za uporabnike kot tudi kiberkriminalce, ki z zlonamernimi programi ukradejo podatke.

Le za 40 % (43 % v Evropi) pametnih telefonov in 42 % (46 % v Evropi) tabličnih računalnikov, ki so sodelovali v raziskavi je bilo ugotovljeno, da imajo nameščen varnostni program in ga uporabljajo. Drugi anketiranci so zadovoljni in zaupajo v že vnaprej vgrajeno preprosto zaščito v svojem operacijskem sistemu oziroma zaupajo v svoje sposobnosti, da znajo varno uporabljati mobilno napravo.

Med kiberkriminalci je operacijski sistem Android uveljavljen kot najbolj pogosto ciljana mobilna platforma. Po podatkih prejetih iz Kaspersky Labove storitve v oblaku Kaspersky Security Network, ki zbira podatke o nujnih kibernetskih grožnjah, so ugotovili, da je 99 % trenutnih zlonamernih programov usmerjenih v mobilne naprave, s poudarkom na Android platformi. Glede omenjenih groženj beležijo specialisti v Kaspersky Lab porast, saj so v celotnem letu 2012 zaznali 35.000 zlonamernih primerkov. Medtem ko je število za prvo polletje 2013 kar 47.000.

Glavna razloga zakaj so kiberkrimimalci usmerjeni v Android naprave sta priljubljenost in funkcionalnost. Zlonamerni programi lahko iz pametnega telefona pošljejo besedilno sporočilo na plačljive številke in s tem ukradejo denar uporabniku oziroma lastniku. Program lahko tudi spremeni pametni telefon v napravo za vohunjenje, saj lahko posreduje goljufom vse podatke o uporabniku, njegovih klicih in geslih za dostop. Iz sledečega je razvidno, da so Android naprave priljubljene tako pri uporabnikih kot tudi pri kiberkriminalcih.

Obstaja še eno resno tveganje, ki lahko ima neprijetne posledice – kraja ali zguba naprave. Za mnogo ljudi so pametni telefoni in tablični računalniki postali primarni prostor za shranjevanje svojih najljubših fotografij, videoposnetkov in dokumentov za delo. Zaradi pogoste uporabe teh naprav za shranjevanje dokumentov, bi bilo precej neprijetno, če padejo v napačne roke.

Niti hitra rast in pojav groženj ne more odvrniti uporabnikov, da ne bi uporabljali Android naprav, saj jih ocenjujejo za zelo uporabne. V Kaspersky Labu zato svetujejo uporabnikom naprav s platformo Android, da zaščitijo svoje pametne telefone in tablične računalnike z visoko kakovostno internetno rešitvijo.

Android rešitve

Kaspersky Lab je razvil edinstveno rešitev Kaspersky Internet Security za Android. To je napredna rešitev za zaščito vašega pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Rešitev združuje najsodobnejše tehnologije z obsežno podatkovno bazo za odkrivanje kibernetskih groženj. Varnostni program lahko v zelo kratkem času dostopi do posodobitev preko Kaspersky Security Network cloud in identificira ter zazna tudi najnovejše zlonamerne programe. Omeniti velja, da lahko nova rešitev Kaspersky Laba zazna in identificira tudi še do zdaj neznane zlonamerne programe, tako da analizira njihovo vedenje in delovanje v sistemu.

Z novo rešitvijo so vaši osebni podatki, klici in besedilna sporočila varno shranjena na mobilni napravi. V kolikor mobilno napravo izgubite ali vam jo ukradejo, ima Kaspersky Internet Security za Android poseben sklop mehanizmov oziroma funkcij, ki preprečijo kiberkriminalcem dostop do vaše naprave.

Brezplačna različica vsebuje osnovne protivirusne funkcije (ročna aktivacija skeniranja) in druge oddaljene upravljavske funkcije. Z uporabo integriranega in-app nakupnega sistema lahko uporabniki namestijo oziroma nadgradijo svoj program na Premium raven. Slednja poleg vseh brezplačnih funkcij, ponuja tudi napredne protivirusne mehanizme in samodejno skeniranje ob vsakem prenosu. Premium raven vam tudi omogoča, da skrijete svoje kontakte, sporočila in klice, tako da drugi ne morejo dostopati do njih.

Kaspersky Internet Security za Android je na voljo kot ločen produkt na uradni strani Kaspersky Laba in v trgovini Google Play. Omeniti velja, da je progam že vključen v novo varnostno programsko opremo Kaspersky Laba, ki deluje na več operacijskih sistemih, Kaspersky Internet Security – Multi-Decive

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki