marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Varnostno poročilo PandaLabs odkriva povečano število napadov na mobilnike


13.05.2011
Objavil: Dare Gliha

Družba Panda Security, ponudnik naprednih varnostnih rešitev, je objavila prvo letošnje četrtletno varnostno poročilo. V njem ugotavlja, da se povečuje število napadov na mobilnike.

Za prevlado novic o porastu škodljivih kod na mobilnem področju je zaslužna predvsem njihova odlična prodaja, saj so pametni mobilniki v zadnjem četrtletju 2010 prvič v zgodovini presegli prodajne številke osebnih računalnikov. Med mobilnimi platformami vodi Android, kateremu tudi nepridipravi namenjajo vse več pozornosti. Tako so v zadnjih mesecih oblikovali več deset škodljivih kod, s katerimi okužijo mobilne telefone, da ti pošiljajo sporočila SMS na plačljive številke.

Skupina ruskih spletnih kriminalcev je praznik zaljubljencev, Valentinovo, izkoristila za distribucijo aplikacije, ki prek vsebinsko bogatih sporočil MMS pošilja fotografije. Aplikacija je uporabnikom ponudila izbiro različnih fotografij, v praksi pa je pošiljala sporočila SMS na plačljive številke. Sredi februarja je razsajala tudi škodljiva koda za mobilnike z operacijskim sistemom Android. Trojanski konj, poimenovan Trj/ADRD.A, je na pametnih telefonih kradel podatke o uporabnikih in jih pošiljal spletnim kriminalcem.

Marca so uporabniki Androidnih telefonov doživeli največji napad doslej. Spletni napadalci so na uradni portal Android Market naložili več okuženih aplikacij. V vsega štirih dneh so bili s trojanskim konjem okuženi programi preneseni več kot 50.000-krat, skoraj toliko pa je bilo tudi žrtev. Zelo napreden trojanski konj je namreč ne le kradel zaupne podatke uporabnikov, temveč je na mobilne telefone nameščal tudi druge aplikacije brez vedenja uporabnika. Google je posredoval in okužene aplikacije umaknil s svoje tržnice, v nekaj dneh pa so jih z oddaljenim dostopom uspeli odstraniti tudi z mobilnikov uporabnikov.

Prvo četrtletje je postreglo tudi z novim napadom bančnega trojanca Zeus. PandaLabs poročajo, da so napadalci našli način, kako zaobiti mehanizme dvojne avtentikacije v elektronske in mobilne banke na mobilnih napravah. Uporabnike računalnikov so s prevarantsko spletno stranjo pretentali v namestitev »varnostnega certifikata« na mobilnik, certifikat pa je bil v resnici trojanski konj, namenjen prestrezanju vseh sporočil.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki