marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil poslovne rezultate v prvem polletju 2020
15.07.2020

Družba Huawei je objavila poslovne rezultate za prvo polovico leta 2020. Družba je v tem obdobju ustvarila 454 milijard juanov (57 milijard evrov) prihodkov, kar je 13,1 odstoten porast v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta, neto stopnja dobičkonosnosti prihodkov pa je znašala 9,2 odstotka.

slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

članki

Varnostni standard za Li-Ion baterije na Japonskem


28.08.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Japonska vlada se je po nekaj nesrečah z litijonskimi baterijami odločila uveljaviti nov obvezen varnostni standard. Standard bo do jeseni že sestavljen, popravljeni odloki pa bodo objavljeni nekje do 31. marca 2008.

Lansko leto so pri družbi Sony objavili preklic 9,6 milijonov litijonskih baterij, ki so v povezavi s prenosnimi računalniki rado zagorele. Predkratkim pa je bilo zaradi pregrevanja preklicanih 46 milijonov baterij družbe Matsushita Electric.

Zaradi majhnosti in velike kapacitete so baterije uporabljene na številnih elektronskih napravah. Našli jih bomo v osebnih računalnikih, digitalnih kamerah in mobilnih telefonih. Lansko leto je bilo izdelano nekje 1 milijarda litijonskih baterij.

Japonska vlada verjame v nove poteze, ki naj bi služile k večji varnosti omenjenih baterij. Hude nesreče bi predvsem lahko nastale na letalih ali vlakih.

S tem, ko so maja zakonsko dodali litijonske baterije pod kategorijo "posebni izdelki" (sem spadajo še motoristične čelade, otroške posteljice, itd.) so proizvajalce avtomatsko prisilili k brezkompromisnemu izdelovanju baterij po varnostnih standardih.

Vlada pa med idejami za izboljšanje varnostnih potreb razmišlja o pobudi, da bi proizvajalci izdelali baterije, ki bi tudi ob namernem poškodovanju ostale negorljive.

Japonska je eden izmed večjih izvoznikov litijonskih baterij, minister za ekonomijo, trgovino in industrijo pa je ob tem predlagal, da se omenjeni standard uveljavi tudi v drugih državah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki