marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Varnostni standard za Li-Ion baterije na Japonskem


28.08.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Japonska vlada se je po nekaj nesrečah z litijonskimi baterijami odločila uveljaviti nov obvezen varnostni standard. Standard bo do jeseni že sestavljen, popravljeni odloki pa bodo objavljeni nekje do 31. marca 2008.

Lansko leto so pri družbi Sony objavili preklic 9,6 milijonov litijonskih baterij, ki so v povezavi s prenosnimi računalniki rado zagorele. Predkratkim pa je bilo zaradi pregrevanja preklicanih 46 milijonov baterij družbe Matsushita Electric.

Zaradi majhnosti in velike kapacitete so baterije uporabljene na številnih elektronskih napravah. Našli jih bomo v osebnih računalnikih, digitalnih kamerah in mobilnih telefonih. Lansko leto je bilo izdelano nekje 1 milijarda litijonskih baterij.

Japonska vlada verjame v nove poteze, ki naj bi služile k večji varnosti omenjenih baterij. Hude nesreče bi predvsem lahko nastale na letalih ali vlakih.

S tem, ko so maja zakonsko dodali litijonske baterije pod kategorijo "posebni izdelki" (sem spadajo še motoristične čelade, otroške posteljice, itd.) so proizvajalce avtomatsko prisilili k brezkompromisnemu izdelovanju baterij po varnostnih standardih.

Vlada pa med idejami za izboljšanje varnostnih potreb razmišlja o pobudi, da bi proizvajalci izdelali baterije, ki bi tudi ob namernem poškodovanju ostale negorljive.

Japonska je eden izmed večjih izvoznikov litijonskih baterij, minister za ekonomijo, trgovino in industrijo pa je ob tem predlagal, da se omenjeni standard uveljavi tudi v drugih državah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki