marketing
več | arhivpoudarjeno
Je Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Varnostne težave odvračajo tretjino uporabnikov od mobilnega bančništva


10.03.2014
Objavil: Dare Gliha

Po anketi Kaspersky Consumer Security Risks (tveganja pri varovanju potrošnikov), ki jo je v sodelovanju s Kaspersky Labom v letu 2013 izvajalo podjetje B2B International se skoraj tretjina uporabnikov ne počuti varne pri opravljanju elektronskih plačil preko pametnih telefonov ali tablic. Ne zaupajo zanesljivosti mobilnih zaščit na mobilnih napravah pri spletnem nakupovanju ali bančništvu.

Spletne trgovine, spletna plačila in spletni bančni sistemi so olajšali številna finančna opravila. Plačujemo lahko račune, kupujemo predmete, ki jih je sicer težko najti, in opravljamo transakcije z le nekaj kliki z miško, brez zapravljanja časa v vrstah.

Splošno razširjena raba pametnih telefonov in tablic še olajša sistem spletnega bančništva: prenosnost in funkcionalnost teh naprav pomeni, da lahko vse uredimo ne le doma ali v pisarni, ampak kjerkoli, kjer imamo dostop do interneta ali telefonski signal. Vsi uporabniki pametnih telefonov in tablic ne razumejo prednosti dostopa do denarja kjerkoli in kadarkoli, in zdi se, da mnogi oklevajo pred sprejetjem mobilne bančne tehnologije.

Anketa B2B International kaže, da kar 33 % anketirancev ne bi nikoli uporabila mobilne naprave za opravljanje transakcij, ko je plačevanje za nakup v spletnih trgovinah. Nekoliko manjši, a pomemben delež uporabnikov pametnih telefonov in tablic (28 % globalno, 31 % v Evropi) se ne počito varno pri uporabi naprav za spletno bančništvo. In le 27 % (23 % v Evropi) uporabnikov pametnih telefonov ter 22 % (45 % v EU) uporabnikov tablic ni zaskrbljenih pri dostopanju do svojih finančnih informacij preko naprav.

Android je najbolj priljubljen mobilni operacijski sistem na svetu, zato je tudi največkrat tarča spletnih kriminalcev. Kar je logično, saj več kot ima tarča uporabnikov, lažje kriminalci pridejo do nelegalnega prihodka. Po podatkih Kaspersky Laba je 99 % obstoječih primerkov zlonamerne programske opreme bilo razvitih za uporabo na Androidih. V letu 2012 so strokovnjaki iz podjetja zaznali 35.000 primerkov zlonamerne programske opreme za Androide. V prvih šestih mesecih leta 2013 pa se je ta številka povzpela na 47.000.

Te številke so nekatere uporabnike prepričale, da opustijo uporabo teh naprav, kaj šele, da bi jih uporabljali za spletne transakcije – 13 % (11 % v Evropi) anketiranih je trdilo, da Androida ne bi nikoli uporabili za ta namen.

Ponarejene aplikacije za Androide za spletne bančne storitve, napadi z ribarjenjem in zlonamerni napadi, so le nekatera od zlonamernih orodij, ki so bila razvita za prestrezanje podatkov, ki jih uporabniki vnesejo peko tipkovnice, in so bili pogosto uporabljeni za napade na uporabnike naprav z operacijskim sistemom Android.

Težko je kriviti uporabnike pametnih telefonov in tablic za njihovo prekomerno pazljivost pri uporabi finančnih storitev. Pa vendar lahko uporabniki, kljub naraščajočemu številu groženj za Androide, varno uporabljajo mobilna plačila, če svojo napravo zaščitijo z zanesljivim varnostnim programom.

Kaspersky Lab je z namenom zaščite uporabnikov naprav z operacijskim sistemom Android pred spletnimi kriminalci, vključno s finančnimi goljufi, razvil Kaspersky spletno zaščito za Androide. Varnostna rešitev je lahka za uporabo in ima širok nabor zaščitnih mehanizmov, ki zagotavljajo visoko raven zaščite za uporabnike mobilnih naprav.

Napredne tehnologije za detektiranje zlonamerne programske opreme, ki so vključene v tej rešitvi, preprečujejo nalaganje vohunskega programja, ki imitira bančne aplikacije, četudi je bil program nameščen preko uradne trgovine Google Play. Integriran modul proti ribarjenju zazna in prepreči ponaredke bančnih strani in strani spletnih trgovin ter spletnih plačil, ki jih goljufi pogosto uporabljajo za pridobivanje vpisnih poverilnic in informacij o računih žrtev. Še ena prednost Kaspersky spletne zaščite za Androide je zmožnosti preverjanja spletnih povezav, ki jih uporabnik prejme preko SMS sporočil, s čimer uporabnike ščiti pred zlonamernimi napadi preko masovnega pošiljanja elektronskih sporočil ali kratkih sporočil, ki jih spletni kriminalci pogosto uporabljajo.

Varnostna rešitev Kaspersky Laba omogoča zanesljivo zaščito pred skoraj vsemi grožnjami – vključno s tistimi, ki ciljajo na denar uporabnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki