marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

članki

Varnostna rešitev Samsung KNOX je že na voljo potrošnikom in podjetjem


05.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung je najavil razpoložljivost varnostne rešitve Samsung KNOX za vse uporabnike. Samsung KNOX je celovita varnostna rešitev, sestavljena iz vrste izboljšav strojne in programske opreme. Rešitev deluje na konceptu "peskovnika", saj na napravi ustvari ločeno varno okolje za izvajanje operacij poganjanja in shranjevanja podatkov za posamezne preverjene aplikacije.

Aplikacije, ki tečejo zunaj peskovnika, imajo le omejen dostop do podatkov, shranjenih v peskovniku. Tam so namreč podatki in informacije skrbno varovani z zaščito na sistemskem nivoju in tako varni pred škodljivimi kodami in poskusi prevar ter vdorov, ki veliko mobilnih naprav doletijo ob kraji ali izgubi.

Samsung je že februarja najavil razpoložljivost rešitve Samsung KNOX za poslovna okolja, s čimer so oddelki IT prevzeli boljši nadzor nad mobilnimi napravami in podatki na njih brez da bi pri tem trpela zasebnost zaposlenih, ki te naprave sicer uporabljajo tudi v zasebne namene. V naslednjih mesecih je Samsung še nadgradil funkcionalnost svoje rešitve in omogočil delovanje peskovnika tudi pri napravah v rokah potrošnikov. Ti sedaj ne potrebujejo več pomoči oddelka IT za aktivacijo napredne varnostne rešitve in varno shranjevanje podatkov (npr. fotografij ali video posnetkov) v njej. Dodatno lahko uporabniki izberejo, katere poslovne aplikacije in podatke, npr. službeno e-pošto, kontakte, koledar, bodo varno hranili, a obenem oddelku IT še vedno omogočili varen dostop do njih - preko rešitve EAS (Exchange ActiveSync Server). Rešitev Samsung KNOX predstavlja idealno platformo za uresničevanje trenda nošenja lastnih naprav (BYOD - Bring-Your-Own-Device) na delovna mesta.

“Samsung KNOX predstavlja Samsungovo zavezo k stalnemu izboljševanju naprav, pri čemer varnost podatkov predstavlja enega pomembnejših elementov. Napredni zaščita podatkov in zasebnosti, ki ju Samsung KNOX nudi zaposlenim in podjetjem hkrati, bo prispevala k še večji prisotnosti Samsungovih mobilnih naprav v poslovnih okoljih,” je povedal dr. Injong Rhee, podpredsednik oddelka KNOX Business Group v podjetju Samsung Electronics.
Naprave z nameščeno rešitvijo Samsung KNOX je za uporabo v svojih zahtevnih poslovnih okoljih že potrdilo tudi ameriško obrambno ministrstvo.

Rešitev Samsung KNOX bo komercialno na voljo širom sveta v vseh najzmogljivejših Samsung pametnih telefonih in tabličnih računalnikih, vključno z GALAXY Note 3 in GALAXY Note 10.1 (modelno leto 2014). Dostopnost rešitve za modele GALAXY S III, GALAXY S4 in GALAXY Note II bo objavljena naknadno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki