marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Varnostna rešitev Samsung KNOX je že na voljo potrošnikom in podjetjem


05.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung je najavil razpoložljivost varnostne rešitve Samsung KNOX za vse uporabnike. Samsung KNOX je celovita varnostna rešitev, sestavljena iz vrste izboljšav strojne in programske opreme. Rešitev deluje na konceptu "peskovnika", saj na napravi ustvari ločeno varno okolje za izvajanje operacij poganjanja in shranjevanja podatkov za posamezne preverjene aplikacije.

Aplikacije, ki tečejo zunaj peskovnika, imajo le omejen dostop do podatkov, shranjenih v peskovniku. Tam so namreč podatki in informacije skrbno varovani z zaščito na sistemskem nivoju in tako varni pred škodljivimi kodami in poskusi prevar ter vdorov, ki veliko mobilnih naprav doletijo ob kraji ali izgubi.

Samsung je že februarja najavil razpoložljivost rešitve Samsung KNOX za poslovna okolja, s čimer so oddelki IT prevzeli boljši nadzor nad mobilnimi napravami in podatki na njih brez da bi pri tem trpela zasebnost zaposlenih, ki te naprave sicer uporabljajo tudi v zasebne namene. V naslednjih mesecih je Samsung še nadgradil funkcionalnost svoje rešitve in omogočil delovanje peskovnika tudi pri napravah v rokah potrošnikov. Ti sedaj ne potrebujejo več pomoči oddelka IT za aktivacijo napredne varnostne rešitve in varno shranjevanje podatkov (npr. fotografij ali video posnetkov) v njej. Dodatno lahko uporabniki izberejo, katere poslovne aplikacije in podatke, npr. službeno e-pošto, kontakte, koledar, bodo varno hranili, a obenem oddelku IT še vedno omogočili varen dostop do njih - preko rešitve EAS (Exchange ActiveSync Server). Rešitev Samsung KNOX predstavlja idealno platformo za uresničevanje trenda nošenja lastnih naprav (BYOD - Bring-Your-Own-Device) na delovna mesta.

“Samsung KNOX predstavlja Samsungovo zavezo k stalnemu izboljševanju naprav, pri čemer varnost podatkov predstavlja enega pomembnejših elementov. Napredni zaščita podatkov in zasebnosti, ki ju Samsung KNOX nudi zaposlenim in podjetjem hkrati, bo prispevala k še večji prisotnosti Samsungovih mobilnih naprav v poslovnih okoljih,” je povedal dr. Injong Rhee, podpredsednik oddelka KNOX Business Group v podjetju Samsung Electronics.
Naprave z nameščeno rešitvijo Samsung KNOX je za uporabo v svojih zahtevnih poslovnih okoljih že potrdilo tudi ameriško obrambno ministrstvo.

Rešitev Samsung KNOX bo komercialno na voljo širom sveta v vseh najzmogljivejših Samsung pametnih telefonih in tabličnih računalnikih, vključno z GALAXY Note 3 in GALAXY Note 10.1 (modelno leto 2014). Dostopnost rešitve za modele GALAXY S III, GALAXY S4 in GALAXY Note II bo objavljena naknadno.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki