marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

članki

Varna in brezskrbna uporaba mobilnikov tudi v tretjem življenjskem obdobju


07.08.2013
Objavil: Dare Gliha

Če je bil mobilni telefon nekdaj luksuzna dobrina, je danes veliko bolj dostopen tako po cenah telefonskih naprav kot tudi po cenah mobilnih storitev. Na Si.mobilu opažajo, da je tudi večina starejših mobilne telefone zelo dobro sprejela, saj z mobilnim telefonom lažje ohranjajo stik z družino, vnuki in prijatelji. Hkrati jim povečuje občutek varnosti, saj ga lahko uporabijo, ko potrebujejo pomoč.

Tudi strah ob uporabi mobilnega telefona je povsem odveč, le opremiti se je treba z ustreznimi informacijami in znanjem. Zato je Si.mobil skupaj s Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru, centrom za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT, nosilcem projekta Varni na internetu, ter Zavodom Ypsilon in njegovim projektom Simbioza za medgeneracijsko sodelovanje pripravil brošuro, s katero želi generaciji, ki ni odraščala z mobilnimi telefoni, pomagati pri varni uporabi te vse bolj priljubljene naprave.

Brošura vsebuje odgovore na pogosta vprašanja starejših uporabnikov o uporabi in varnosti mobilnega telefona. Pri tem so bile v veliko pomoč izkušnje, ki so jih pridobili Si.mobilovi prostovoljci ob aktivnem sodelovanju pri projektu medgeneracijskega sodelovanja Simbioza, kjer so starejše učili uporabe mobilnih telefonov. Brošura je na voljo na Si.mobilovi spletni strani; na vseh prodajnih mestih Si.mobila, prav tako jo bodo dobili vsi udeleženci delavnic Simbioze, ki bo potekala po vsej Sloveniji med 21. in 25. oktobrom. Že danes pa so možne prijave udeležbe na delavnicah, in sicer prek spletne strani www.simbioza.eu ali Si.mobilovega centra za pomoč uporabnikom na številki 040 940 888.

Radovednejše in naprednejše uporabnike mobilnih tehnologij, ki želijo spoznati prednosti uporabe tabličnih računalnikov, vabijo, da se prijavijo na eno izmed lokacij, kjer bo potekal novi modul o tablicah. Kako deluje zaslon na dotik, od osnovnega premikanja po namizju, do brskanja po internetu, pisanja elektronske pošte, branja najljubših domačih in tujih časopisov, ogleda zamujenih televizijskih oddaj, igranja igric in celo fotografiranja bodo udeležence učili Si.mobilovi prostovoljci, ki so pomagali soustvarjati nov modul.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki