marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

V uporabi 2,5 milijarde mobilnikov


19.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

V minulih dnevih se je na svetu številka mobilnih naprav povzpela na 2,5 milijarde klicev. Ob enakem času lani je število preseglo 2 milijardi novih povezav po besedah družbe Wireless Intelligence.

"Mobilna industrija je potrebovala 20 let, da je dosegla 1 milijardo povezav, tri leta za 2 milijarde povezav in je na dobri poti, da doseže 3 milijarde v roku dveh let," je povedal Martin Garner, direktor družbe Wireless Intelligence.

"Svetovna rast se trenutno giblje z 40 milijoni novih povezav na mesec, kar je najvišja rast, ki jo je trg kadarkoli videl."

Preko vseh štirih kvartalov leta 2005 do konca septembra 2006 je bilo po svetu dodanih 484 milijonov povezav. Od teh je bilo 41 % v azijsko - pacifiški regiji. Vzhodna Evropa in južna Amerika so skupaj dodale k rasti 30 %. Afrika je dodala 10 % rasti in relativno zreli trgi zahodne Evrope, severne Amerike in bližnjega Vzhoda so dodali 20 % rasti v več ali manj enakih stopnjah.

"Večina rasti prihaja iz trgov z nižjimi stopnjami marketinške penetracije, kakor na primer v Evropi," je dodal Garner. "Omenjeni trgi so velikokrat označeni kot "prihajajoči trgi", čeprav ima danes veliko od njih zelo velike, dobro razvite in sofisticirane mobilne trge, z marketinškimi penetracijami, ki se zelo hitro približujejo Evropskim stopnjam."

Prvih deset držav, ki so imele lani popolnoma nove povezave, so: Kitajska, Indija, Rusija, ZDA, Pakistan, Ukrajina, Brazilija, Indonezija, Nigerija in Bangladeš. Med njimi je bila zadnjih 12 mesecev zabeležena več kot polovica rasti na svetovnem mobilnem trgu.

Četrtina rasti prihaja iz Kitajske in Indije. Kitajski trg se še vedno širi z več kot 5 milijoni novih mesečnih povezav. Indija se je sunkovito povzpela s štirikrat večjim številom novih povezav zadnjih 18 mesecev in so dosegli stopnje zelo blizu Kitajskim.

Po besedah družbe Wireless Intelligence so napovedi za naslednjih pol milijarde novih povezav malo bolj zadržane. Zgodilo naj bi se v 16 mesecih, kar pomeni, da bo trg dosegel 3 milijarde novih povezav okoli konca leta 2007.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki