marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

V trgovini iTunes posebna ponudba izbranih knjig Založbe FDV


26.10.2012
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Powercom sistemi je sporočilo, da je Založba FDV v okviru kampanje iPad na obroke ponudila pet izbranih e-knjig, ki bodo omejeno obdobje brezplačno dostopne v trgovini iTunes. Ponujene knjige so iz različnih področij in so zanimive za širši krog strokovne javnosti.

iPad je vsestranska naprava, ki se vse bolj uveljavlja tudi kot pripomoček za učenje. To dokazuje vse več slovenskih založnikov, ki svoje knjige in učbenike ponujajo v digitalni obliki v trgovini iTunes. iPad je odslej v trgovinah Apple Premium Reseller na voljo tudi na obroke.

Založba FDV je eden večjih ponudnikov elektronskih knjig v slovenščini v Applovi knjigarni, saj njen projekt digitalizacije knjig obsega že prek 50 naslovov. V trgovini iTunes so s svojo ponudbo prisotni od novembra 2011, zanjo pa so se odločili, ker je trenutno uradno še vedno edina mednarodna trgovina, ki omogoča prodajo knjig v slovenščini.

»Za našo založbo je zelo pomembna Applova politika, da je brezplačno zares brezplačno, torej da je v trgovini iTunes mogoče objavljati prosto dostopne knjige, hkrati pa takšen način distribucije ne predstavlja stroška za založbo,« je pojasnila Hermina Kranjc, vodja Založbe FDV. »Z odzivom smo zelo zadovoljni. Največ zanimanja je za prosto dostopne knjige, kar kaže na to, da se trg elektronskih knjig pri nas šele uveljavlja. Načrtujemo, da bomo v naslednjih dveh letih ponudili celoten izbor knjig tudi v digitalizirani obliki.«

V Založbi FDV digitalizacijo razumejo kot priložnost za povečanje dostopnosti njihovih knjig ter olajšanje branja osebam, ki imajo težave z vidom. Znanstvena literatura v e-obliki poleg tega nudi še dodatne prednosti, kot so možnosti dodajanja opomb, podčrtovanje, iskanje po geslih in neposredna uporaba slovarjev. Za ljubitelje klasične knjige ohranjajo tudi tiskane izdaje, pri tem pa uporabljajo tehnologijo tiska na zahtevo.

Naslovi, ki so do 10. 11. 2012 brezplačno dostopni v trgovini iTunes in jih je mogoče brati na napravah iOS iPad, iPod touch in iPhone, so: Mirjana Ule - Socialna psihologija; Mirt Komel - Poskus nekega dotika; Primož Šterbenc - Zahod in muslimanski svet; Sonja Bezjak - Kristusove neveste; Zdravko Mlinar - Globalizacija bogati ali ogroža

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki