marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

V Sloveniji na voljo tudi telefoni ZOPO


01.09.2015
Objavil: Dare Gliha

Kitajski proizvajalec ZOPO velja za specialista v svetu mobilnih telefonov. Mlada blagovna znamka stavi na tehnično napredne in barvite modele, ki premorejo praktično vse, kar ponujajo prestižnejši tekmeci. In to po polovični ceni.

Slovenski uvoznik in distributer, Bonajo d. o. o., je poskrbel, da so svetovne tehnične novosti, ki jih odlikujejo najnovejše tehnologije, privlačno oblikovanje ter dostopna cena, že na voljo v Sloveniji.

Uporabnikom, ki si želijo živahnejših barv svojih digitalnih naprav, ZOPO namenja modela Color C (ZP330) ter Color E (ZP350). Gre za cenovno najdostopnejša ZOPO pametna telefona, saj v maloprodaji staneta le 120 oziroma 140 evrov. Za odštet denar kupec prejme izjemen telefon, ki se zna povezati v vsa mobilna omrežja GSM, tudi najnovejše 4G/LTE. ZOPO Color C in Color E poganja 64-bitni štirijedrni procesor, ki mu pri delu pomaga gigabajt delovnega pomnilnika, 8 GB prostora za hrambo podatkov pa lahko uporabnik razširi z vstavitvijo kartice microSD (do 64 GB). Telefona imata že nameščeno najnovejšo različico operacijskega sistema Android 5.1. Par kamer – hrbtna ločljivosti 5 milijonov pik in prednja ločljivosti 2 milijona pik – s pomočjo LED-bliskavice zajemata slike in video polne visoke ločljivosti (Full HD). ZOPO Color C in Color E se ločita le po velikosti zaslona, ki je 4,5- oziroma 5-palčen, slednji tudi prikazuje sliko v visoki ločljivosti. Na voljo sta v rumeni, roza, modri, beli ali črni barvi, ki še poudari uporabnikov življenjski slog.

V vse pametne telefone ZOPO lahko uporabniki vstavijo dve kartici SIM in tako lažje ločijo svoje zasebno in poslovno življenje ali pa učinkoviteje upravljajo z govornim in podatkovnim prometom. Sočasna uporaba dveh kartic SIM je dobra novica tudi za vse, ki veliko potujejo in se želijo izogniti visokim stroškom mobilnega gostovanja.

Za mlade po srcu je zelo zanimiv tudi model Touch 4G (ZP530), ki poleg edinstvenega visokoločljivega 2,5-dimenzionalnega zaslona diagonale pet palcev ponuja zmogljivo strojno zasnovo. Steklo zaslona je namreč v sredini povsem ravno, ob robovih pa rahlo zaobljeno, 2,5-dimenzijski učinek pa poskrbi, da tudi dolgotrajnejše gledanje v zaslon pametnega telefona ne utruja uporabnikovih oči. Za telefon Touch 4G je treba odšteti le 170 evrov.

Tudi model Focus (ZP720) se lahko tako kot model Touch 4G pohvali z izjemno živobarvnim zaslonom, zmožnim prikaza kar 95 odstotkov barv barvnega spektra NTSC. 5,3-palčni IPS zaslon visoke ločljivosti prepriča, na njem so vse vsebine, tudi tiste, posnete s kamerama ločljivosti 13 oziroma 5 milijonov pik, videti izjemno. 1,5-gigaherčni 64-bitni štirijedrni procesor pa poskrbi, da je delo s telefonom hitro in odzivno v vsakem trenutku. Uvoznik za model Focus želi dva evrska stotaka.

Uporabnikom, ki si želijo predvsem hitrega in zmogljivega telefona, ZOPO namenja modela Speed 7 in Speed 7 Plus. Mobilna telefona, ki že s svojim imenom sporočata glavni adut, poganja osemjedrni 64-bitni procesor, podprt s kar tremi gigabajti (3 GB) delovnega pomnilnika, zato se ne ustrašita nobene naloge in igre. Velikost posameznega telefona določa izbira zaslona, model Speed 7 premore 5-palčnega, Speed 7 Plus za 5,5-palčnega – oba prikazujeta sliko v polni visoki ločljivosti (Full HD). Hitrostna prvaka imata seveda nameščeno zadnjo različico operacijskega sistema Android 5.1, njuni ceni pa znašata 200 oziroma 230 evrov.

Še zmogljivejši od modelov Speed 7 je zastavonoša Lion Heart (ZP999), ki premore še hitrejši dvogigaherčni osemjedrni procesor z izjemno grafiko in več vgrajenega spomina – kar 32 GB. ZOPO s tem modelom cilja predvsem na igričarje, ki želijo tudi na telefonih igrati najzahtevnejše igre. Te so na 5,5-palčnem IPS zaslonu ločljivosti Full HD, izjemnega kontrasta (1000 : 1) ter svetilnosti (450 cd/m2) videti naravnost odlično. Piko na i postavi Sonyjev slikovni senzor fotoaparata, saj prepriča z ločljivostjo (14 milijonov pik) in optičnim delom, sestavljenim iz petih leč iz safirja (zaslonka F/2.0). Za res izjemno zmogljiv pametni telefon je cena 340 evrov zelo ugodna.

Ponudbo telefonov ZOPO na slovenskem trgu zaokrožuje model Magic (ZP920). 270 evrov uporabniku prinese zmogljiv osemjedrni procesor ter vrhunski zaslon – v tem primeru diagonale 5,2 palca in polne visoke ločljivosti (Full HD). Telefon Magic je namenjen ljubiteljem selfijev, saj ima na prednji strani vgrajeno odlično kamero ločljivosti 8 milijonov pik, ki v kombinaciji z LED-bliskavico in optično stabilizacijo slike, opravlja izjemne posnetke v vseh svetlobnih pogojih. Vgrajena pamet prepozna bodisi nasmeh fotografiranca bodisi glasovni ukaz in takoj sproži fotografiranje. Privlačno oblikovan telefon poleg prestižnih funkcij prepriča še s ceno 270 evrov.

Vsi opisani pametni mobilni telefoni ZOPO so v Sloveniji že naprodaj.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki