marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

V Sloveniji po novem trije operaterji storitev UMTS


20.09.2006
Objavil: Thomas Bergant

Agencija je po končanem delu razpisne komisije danes izdala dve odločbi o dodelitvi radijskih frekvenc za opravljanje mobilnih javnih radijskih storitev UMTS/IMT-2000, družbama Simobil d. d. in T-2 d. o. o.

Tretjemu ponudniku, ki se je prijavil na razpis, družbi Mobitel d. d., agencija frekvence ni podelila, ker njihova ponudba ni bila skladna z razpisnimi pogoji. Agencija bo vsem operaterjem, ki opravljajo storitve UMTS, zagotavljala enake pogoje poslovanja. Agencija je prepričana, da bo s podelitvijo frekvenc operaterjema Simobil in T-2 zagotovljena konkurenca na trgu mobilnih radijskih storitev UMTS in da morebitni sodni postopki razvoja konkurence ne bodo zavrli.

Z vstopom novih operaterjev na trg ponudnikov storitev UMTS se bo na tem področju v Sloveniji v kratkem razvila močna konkurenca, kar posledično pomeni uvedbo novih in kvalitetnih storitev za končne uporabnike.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki